Luni, oficialii din domeniul sănătății au confirmat decesul unei persoane din statul american Colorado din cauza ciumei. Persoana în cauză locuia în comitatul Archuleta din sud-vestul statului Colorado, conform informațiilor furnizate de San Juan Basin Public Health (SJBPH), conform Știri.md și stirileprotv.ro.

În prezent, Departamentul de Stat pentru Sănătate Publică și SJBPH efectuează o anchetă asupra acestui deces. Tiffany Switzer, directorul executiv interimar al SJBPH, a subliniat importanța conștientizării despre această boală rară și despre modul în care poate fi contractată. “Dacă observați simptome compatibile cu ciuma, este crucial să căutați imediat asistență medicală și să informați că ați putut fi expuși”, a adăugat ea.

Ciuma, o boală tratabilă, poate fi contractată de la mușcăturile de purici infectați sau prin contact direct cu animale infectate, cum ar fi anumite specii de veverițe sau șobolani. Simptomele includ febra mare bruscă și inflamația ganglionilor limfatici. Riscul de a contracta ciuma este cel mai mare în timpul verii, dar persistă pe tot parcursul anului, conform SJBPH.

În trecut, ciuma, cunoscută sub numele de “Moartea Neagră”, a cauzat decesul a aproximativ 25 de milioane de persoane în Europa în secolul al XIV-lea. Cu toate acestea, conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), se raportează în medie doar aproximativ șapte cazuri de ciumă la om în fiecare an, în special în zonele rurale din vestul și sud-vestul țării.

Distribuie articolul: