Cristina Croitoru este o tânără care oferă o nouă viață hainelor uitate de mult timp în garderobă. Personalizează haina ta, după gusturile tale. Ustensilele pentru desen au devenit prietene cu care își petrece majoritatea timpului. Ne-a vorbit în interviu despre inspirație, procesul de lucru dar și alte detalii care au motivat-o să dea start acestei activități. 

Cum ai ajuns la ideea de a picta pe haine?

„De mic copil iubesc să experimentez! Pictam orice articol vestimentar ce îl găseam în garderobă și îl vedeam prea plictisitor! Cu timpul, crescând, am început să observ că se dezvoltă și mai mult în lume pictura pe haine, o perioadă am urmărit alți designeri care m-au inspirat la maxim și am decis că vreau pictura să fie parte din viața mea, mai ales din dorința de a aduce frumosul în lume!”, a spus Cristina.

Care sunt hainele pe care îți lași amprenta?

„De obicei optez să pictez mai mult pe jachetele denim și blugi, sunt articolele vestimentare care rezistă cel mai mult în timp. Dar nu exclud nici hanoracele, maiourile”, a explicat tânăra.

Ce motive sau poate desene anumite sunt mai solicitate?

„Cele mai solicitate pe piață sunt portretele, oamenii optează pentru personalizarea articolului vestimentar! Și cum a sosit sezonul de vară, sunt solicitate fructele ce oferă o notă fresh hainelor!”, a relatat tânăra.

Cine îți sunt camarazii în procesul de lucru?

„În primul rând dispoziția bună este una dintre cele mai importante ustensile fără de care nu mă decid niciodată să lucrez, iar în al doilea rând sunt desigur vopselele, pensulele, paleta și un pahar cu apă!”, a accentuat ea.

Cât rezistă în timp desenul realizat pe un articol vestimentar?

„Dacă este îngrijit corespunzător desenul rezistă foarte mult în timp, pot fi cazuri în care un desen va rezista mai mult ca însuși articolul vestimentar”, a explicat Cristina.

Cum avem grijă de astfel de haine?

„De o haină pictată trebuie să ai grijă ca de un copilaș mic, dar în același timp nu necesită îngrijiri complicate! Este nevoie să fie spălată la temperaturi mici, 30-40 grade celsius, regimul de spălare – delicat, însă se recomandă mai mult spălarea manuală, fiind mai sigură, folosind detergent lichid obligatoriu, fiindcă cel praf conține particule de înălbitor ce pot distruge desenul și trebuie călcată pe partea din dos a hainei, pentru a nu fi expusă pictura unui pericol!”, a expus artista.

Cât timp și atenție este necesar pentru a realiza un astfel de articol vestimentar?

Diferit, mai mereu spun clienților că în 3-4 zile comanda va fi realizată, dar eu o pot realiza și într-o zi. Depinde de mărimea desenului, de cât de complicat este acesta și desigur de timpul disponibil”, a menționat tânăra.

După părerea ta, de ce trebuie să avem în garderobă o haină pictată?

„Un articol vestimentar pictat în garderoba unei persoane, denotă personalitatea acesteia, ce pune în valoare anumite caracteristici precum curajul de a fi unic și de a ieși în evidență într-o mulțime de oameni, este ceva care nu vei găsi în garderoba altor persoane, iar aceasta îți poate spune până și povestea vieții! Nu mai vorbim de faptul că un articol vestimentar pictat poartă o energie extraordinară, fiindcă în timpul executării lucrării se depune foarte multă dragoste și pasiune”, a încheiat Cristina.

Distribuie articolul: