O admirăm pe Doamna Dora, am avut-o până acum în emisiuni pe haioasa Jana, așteptăm să vedem cui îi va reveni coliva sau tortul Dorei, dar nu știm cine stă în spatele tuturor acestor „uneltiri”. Le „țese” și le pune la cale o tânără producătoare de la Jurnal TV, pe care mai ieri o admiram în calitate de prezentatoare. SuperAna sau Ana Danilescu este omul din spatele DoraShow, iar mai noi aceasta are și un ajutor de nădejde – micul Isai. Cum e să fii SuperMama și să reușești și la job, dar și alte detalii interesante despre unul dintre cele mai apreciate show-uri de unor de la noi, aflați mai jos.

Ana, cum ai trecut peste prima perioadă de adaptare și ce concesii ai făcut de când ești mamă?

Isai este primul bărbat care m-a făcut să aștept atât de mult și care ne-a dat cele mai multe emoții. Așa l-am numit pe fiul nostru ce s-a grăbit să vină pe această lume, la 7 luni de graviditate. Un termen gestațional considerat riscant atât pentru făt cât și pentru mamă. Am avut noroc de oameni trimiși de sus, așa le spun eu celor care ne-au curat pe parcursul a trei săptămâni cât am stat la Centrul Mamei și Copilului.

Timp de o sâptămână am fost sub îngrijirea medicului obstetrician Marcel Bejan. Ecaterina Bogza este un alt nume căruia îi datorez multe. Am avut puțin timp pentru a mă pregăti de naștere, dar și de întâlnirea cu el, iar acești oameni mi-au dat siguranță. Îngrijirea unui bebeluș prematur este o provocare, începând cu alăptarea și continuând cu creșterea în greutate, unde fiecare gram contează. În secția terapie intensivă începe o adevărată luptă între viață și moarte. Acolo, asistentele medicale sunt îngerii bebelușilor care le vegheaza până și somnul. Numărul bebelușilor născuți prematur fiind în continuă creștere. Personalul cu greu face față, de altfel ca și tehnica, în lipsa incubatoarelor suficiente bebeluși se încălzesc de peturi cu apă caldă. Acești copii se nasc cu șanse puține de viață, o mână de ajutor le-ar putea da forța de a lupta.

Bine că ați trecut cu bine de acest moment, acum însă ești foarte activă deja – spune-mi cum se împacă micuțul tău cu DoraShow, cu atribuțiile tale la TV în primul rând?

Copilul meu e un luptător. Am simțit o conexiune încă din burtă. Am fost mereu o echipă. Suntem de nedespărțiți chiar și pe platoul de filmare. Mă asemăn cu mama cangur care își poartă copilul în marsupiu peste tot iar el este fericit că îmi poate auzi bătăile inimii. Are abia doua luni însă deja știe cum e să fie parte din echipa DoraShow și ce presupune meseria de producător.

Ce a adus nou în viața ta apariția copilului și cum ai reușit să o acomodezi filmărilor și regimului tău?

Am simțit din prima că voi putea îmbina rolului de mamă și cel de producător, cele mai importane proiecte din viața mea. Isai știe că munca îl slăvește pe om iar când mama lucrează el trebuie să fie cuminte. De fapt e cuminte, e un copil minune. Ne-am creat un regim pe care ne straduim să îl respectăm împreună.

Toată lumea o știe pe Dora, dar cine este în spatele Dorei, ce nu știm noi din culisele emisiunii?

Este adevărat, DoraShow este o echipă, mesagerul căreia este Emilian Crețu, cunoscut ca și Dora. Sunt mândră că un asemenea proiect a ajuns atât de popular în scurt timp. Prefer să fiu modestă când vine vorba de contribuția mea la acest proiect dar îmi crește inima cu fiecare succes. Eu sunt cea care se bucură în tăcere.

Ce nou sau ce modificări ne va aduce DoraShow din toamnă, mai ales cu plecarea Jannei?

Vreau să cred că DoraShow nu se va încheia aici. Răbdarea noastră este pusă la grea încercare. Lipsa mijloacelor financiare, cu care se confruntă postul de televiziune Jurnal TV, ne taie aripile. Din acest motiv am pierdut-o pe Janna, nepoata Dorei, care este nevoită să-și câștige un ban peste hotare. Au rămas doar cei pentru care DoraShow înseamna mai mult decât o carieră, înseamnă aer. Emisiunea Dora Show întotdeauna a știut să surprindă, iar pentru noul sezon pregătim ceva care să șocheze (râde).

Cum vezi tu dintr-o parte domeniului Showrilor umoristice de la noi? Câți artiști sau persoane publice s-au supărat deja pe DoraShow? 

Noi facem o emisiune de umor, iar seriozitatea cu care este tratată uneori emisiunea mă face să mă amuz și mai mult. Umorul este calitatea supremă a omului deștept. Este corect politic să observi, să analizezi și să tratezi lucrurile cu justă măsură, fără a fi trufaș. Cred că oponentul umorului este falsul și mereu prezentul orgoliu de care dau dovadă și unele vedete de la noi. Mă bucur că putem trezi reacții, până la urmă avem ceva în comun, spectatorul pentru care muncim.

Ce nu știe lumea despre Ana Danilescu, ce pasiuni ai, cum preferi să-ți petreci timpul?

Puțin știu că Ana Danilescu a fost cândva Super Ana iar acum a devenit Super Mama. Rolul de mamă fiind cel care mă reprezintă acum cel mai mult. Încerc să îmi traiesc viața în același tempou ca mai înainte dar mult mai intens, pentru că niciodată nu știi cât timp ai la dispoziție.