Marina și-a început cariera ca fiind bun specialist în PR, dar mai apoi viața a adus-o în fața unei pasiuni, care vine cumva din copilărie. Ciocolata a devenit un mijlocul sigur prin care îi face pe oameni fericiți. Și nu oricum…

„Gustul copilăriei”

Copilăria Marinei a avut un gust de căpșuni dulci culese din „harmanul” de după casă, de roșii rupte de pe curpănul proaspăt udat cu apa de la fântână, dar și de gustul dulciurilor proaspăt scoase din cuptor.

Improvizarea în bucătărie este „arta bucuriei”

În studioul magic unde  lucrează nu există reguli, se premeditează după poftele clienților.  Le oferă gust, imagine și desigur multă, multă pasiune.

Ciocolata ne-a ales pe noi!

Pentru că fără ajutorul soțului său nu s-ar fi avântat în industria alimentară, astăzi nu ar fi putut avea o fabrică pe care să o poată gestiona. Fiind de profesie PR-ist comunicator, creativitatea i-a fost permanent aproape de suflet „Ciocolata e o formă de artă…ea m-a găsit, și totuși eu o căutam ”, ne dezvăluie Marina Gospodarenco.

Unde-s  mulți puterea crește

Se mândrește că are alături o echipă de oameni care își cunosc bine meseria și nu pun cărțile în față atunci când creează ceva „Lăsăm imaginația să facă ce știe ea mai bine…doar la noi totul este manual”, spune Marina.

Întreaga poveste CAFELINI…

„CAFELINI are o istorie lungă, de mai bine de 20 de ani. Fabrica a trăit mai multe „ere”, povestește Marina Gospodarenco.

Iar acum  „era” Marinei are o nouă poveste, scrisă după o lungă rătăcire pe tărâmul marketingului, publicității, designului, comunicării, managementului, strategiei și vânzărilor.

„Inspirația vine din mai multe izvoare, unul din ele, esențialul probabil – casele marilor ciocolatieri internaționali”, menționează Marina

Doar la noi ciocolata își ia forma desăvârșirii…

Materia primă o importă din Belgia, Italia, iar procesul de producere este definitivat aici la noi acasă. „De la producere până la ambalare – sunt hand made sută la sută, din punct de vedere al consumatorului CAFELINI are prețuri competitive și o gamă de produse pentru toate gusturile, relatează Marina Gospodarenco.

Are peste 1000 de forme în colecție, și da sunt unice ! Create manual din ciocolată veritabilă, fină, cu un gust special ce îmbracă aliajul de: nuci, fructe uscate, caramelă, cremă de vanilie, fulgi de cocos, biscuiți de lapte și multe alte gustoșenii.

Produsul „vorbește”…

„Preferințele clienților sunt foarte diferite, dar în mare parte toți își doresc ceva unic, gustos și desigur accesibil ca și preț”, spune Marina.

Comenzile sunt gata în dependență de volum, uneori într-o zi, alteori la o comandă se lucrează chiar și o lună, începând cu designul matricei pentru ciocolata personalizată și terminând cu toate etapele de producere, ambalare și livrare.

Periodic, la Cafelini au loc ateliere diminicale pentru părinți și copii. La aceste ateliere de creație, pentru a decora ouă din ciocolată sau a crea deserturi, se pot înscrie prealabil atât copiii, cât și părinții lor.

Autor: Daniela Muntean, stagiară