Multe sunt spoilerele pe care le-am văzut (și fără să le căutăm) pe rețelele de socializare în ultimele săptămâni în timpul filmărilor celui de-al doilea sezon din „And Just Like That”. Iar unul dintre detaliile pe care ne interesează cel mai mult să le cunoaștem înaintea oricui este costumele exclusive pe care protagonistele le vor purta în producția HBO și iată marea întrebare: va avea aceeași influență ca și repertoriul pe care l-au purtat în producția HBO din cele șase sezoane din „Sex and the City”?

Conform primei tranșe care a văzut lumina în decembrie 2021, am găsit look-uri în concordanță cu tendințele actuale pe care experții ca ei reușesc să le aibă în garderoba. Dar ceea ce vrem cu adevărat să analizăm este modul în care garderobele lui Carrie Bradshaw, Charlotte York și Miranda Hobbes s-au schimbat două decenii și jumătate mai târziu în istoria lor de-a lungul bulevardelor The Big Apple.

Povestea continuă…
După cum probabil știți deja, călătoria celor patru prietene fabuloase de 20-30 de ani a marcat istoria televiziunii, dar și a industriei modei. Primul sezon a fost difuzat în anul 1998, iar ultimul epsiod a fost lansat la sfârșitul lunii februarie 2004. De atunci au devenit atât exemple de urmat atât de mult încât există accesorii, tendințe și stiluri care le mulțumesc astăzi. Și dacă ai apăsat play la trailer-ul mult așteptat, „And Just Like That”, vei vedea că Samantha Jones nu apare în distribuție. Chiar și așa, drama este servită în acest proiect promițător. Dar când am trecut la început, cum au experimentat dressingurile dumneavoastră trecerea timpului?

Cele trei mușchetare LA MODĂ
În distribuție se adaugă personaje importante care sunt și pasionate de modă, dar Miranda, Carrie și Charlotte vor continua să fie protagoniștii vedete și firul comun al intrigii. Până pe 22 martie va trebui să așteptăm să vedem direct tot ce se întâmplă, dar putem anticipa câteva indicii despre diferențele care există între acel personaj pe care l-au adus la viață în 1998 și cel pe care îl joacă astăzi.

Carrie Bradshaw
Editorialista din New York, interpretată de Sarah Jessica Parker, este favorita serialului, nu doar pentru rolul ei important, ci și pentru simțul stilului. Carrie a popularizat combinând mai multe imprimeuri izbitoare în aceeași ținută, acum foarte căutata geantă Baguette de la Fendi, pantofii bijuterii de la Manolo Blahnik și sandale stiletto care costă mai mult decât închirierea apartamentului ei… Sunt multe articole care au fost analizate cu mărește acele priviri care astăzi revin în mâinile noastre ca prin farmec, confirmând că fiecare tendință revine. Ea este exemplul perfect al acelei binecunoscute expresii „moda este pentru a te distra și a te exprima”, fără a fi nevoie să articulezi un cuvânt.

Aici se anticipează unul dintre seturile pe care le vom vedea. Lăsând (pentru o clipă) excentricitatea prețioasă, o vedem debutând design-uri romantice cu accesorii deosebite precum cofața și geanta pictată manual, un design în concordanță cu personalitatea ei puternică. Însă unul dintre detaliile care nu a trecut neobservat în fața ochilor noștri este aspectul de frumusețe, cu păr mult mai blond și mai fin, și un machiaj cu efect de „față bună”.

Charlotte York
Cine nu știe numele și eleganța Charlottei York! Garderoba ei, interpretată de Kristin Davis, poate fi definită printr-un singur cuvânt: rafinament. Deși este adevărat că este cunoscută drept „prințesa de pe Park Avenue”, în unele episoade am văzut-o rupând-o estetica clasică obișnuită cu haine mai senzuale, dar în viața de zi cu zi a fost rafinamentul întruchipat. Rochii, cămăși, tweed, fuste mulate… Tot ce vă puteți imagina, ea l-a purtat deja.

Charlotte de 20 de ani mai târziu
Stilul ei de lady care o caracterizează este încă palpabil, dar în acest reboot o găsim pe Charlotte cu elemente mult mai chic, dar și colorate care aduc energie hainelor ei. Și spre surprinderea noastră, unul dintre look-urile semnate de Chanel pe care le-a purtat în primul sezon din „And Just Like That”, săptămâni mai târziu a fost lansat de nimeni alta decât… Carlota Casiraghi!

Miranda Hobbes
Poate că la momentul în care serialul a avut premiera la sfârșitul anilor ’90, nimeni nu și-ar fi imaginat importanța pe care ar avea astăzi garderoba minimalistă a avocatei Miranda Hobbes. Mărturisim că în ceea ce privește MODA nu era preferata noastră, look-urile ei de bază de costume jachete și rochii de culori neutre le-au umbrit pe cele ale prietenei ei Carrie… Dar acum, zeci de ani mai târziu, înțelegem că recordul ei de femeie muncitoare era mult mai necesar decât vreodată! ce credeam noi! Cine nu vrea să poarte un costum pentru a merge la muncă?


O Miranda foarte diferită
În funcție de episod, o vedem pe avocată îmbrăcată în piese de bază, sobre, dar este adevărat că pe măsură ce povestea avansează, garderoba ei suferă schimbări cu tonuri și modele mai deosebite. Și nu doar hainele ei, ci și părul alb și machiajul! La jumătatea drumului între minimalism și hippie, așa am putea defini Miranda Hobbes din 2022.