În 2014, Agness Pitușcanu a impresionat juriul la „Moldova are Talent”, cu versurile pe care chiar ea le-a scris, dar și cu emoțiile pe care a reușit să transmită. De atunci s-a scurs multă apă, iar între timp, tânăra a vizitat mai multe țări, a locuit ]n Rusia și în final a emigrat în Statele Unite ale Americii, acolo unde la început a întâmpinat diverse dificultăți, dar cu multă muncă și dedicație, moldoveanca a ajuns să fie chef bucătar.

De mai bine de doi ani, Agness Pitușcanu locuiește în SUA, obținând viza americană – o viză specială pentru persoanele talentate.

„Ma numesc Agness și sunt chef bucătar. Pentru mine Paștele înseamnă o zi foarte grea de lucru. Nu sunt o persoană religioasă și pentru mine ziua de Paște a fost foarte mult timp doar o zi, la fel ca multe altele. Dar firea mea romantică, mereu îmi amintește că tradițiile sunt cele mai importante momente, pentru că atunci când oamenii se unesc ei devin mai buni”, își începe povestirea Angnes.

Citește un interviu mai vechi cu tânăra: Poeta Agnesa Pitușcanu: „S-a îndeplinit visul nebunului când lumea a început să-l şi asculte”

Amintirile Paști sunt mereu legate de Mama…

„Adaptarea a fost destul de simplă. Demult am rupt drumul spre Patrie și de aceea eu cred că asta ma făcut mai puternică și adaptația în locul nou a fost mai ușoară. În viață, reușesc cei care pot să se adapteze în orice circumstanții. Și oriunde aș fi, eu mereu îmi aduc aminte de mama mea.

Mama mea fiind cea mai puternică femeie pe care am știut-o vreodată. La sărbători obișnuia să gătească așa de multă mâncare că pur și simplu adăugam în câteva zile 5 kilograme.

Gătitul m-a ajutat să o simt pe mama aproape și acum, când am devenit chef bucătar și am lucrat în multe restaurante, de fiecare dată când gătesc, mă gândesc cum ar fi dacă mama ar încerca acest fel de mâncare? Și asta mă face să gătesc cu mândrie felul de mâncare pentru a ieși perfect de fiecare dată”, povestește tânăra.

Cu dorul de casă e greu

„Eu deseori îmi amintesc de cum mâncam caise și cireșe de pe copacii din curte. Îmi amintesc de zeama ce o facea mama, de la ea am învățat să fac vin și cum să îngrijesc de flori sau să cresc legume și eu înțeleg că aceste timpuri deja nu o să le mai întorc înapoi. Cred că dacă mama mea nu arf i murit, mie îmi era mult mai greu să trăiesc atât de departe, dar acum ea e mereu alături de mine, în inima mea și asta ma ajută să fiu tare și să mă bucur de orice zi sub soare, oriunde m-aș afla.

Din Moldova eu am luat cu mine mâncarea delicioasă, din America eu am luat întelegere și simplitatea, împreună acestea fac o tradiție nouă pentru mine, în tara în care eu trăiesc”, mai dezvăluie aceasta.

#ScrisoaredePaști pentru cei de acasă…

Dragii mei, eu știu că sunt o prietenă, o sora rea, o matușă rea, dar eu sper și vă doresc să aveți sărbători frumoase, alături de familia voastră, alături de copiii voștri. Noi, oamenii, care suntem mai greu înțeleși, am plecat în alte țări să ne regăsim pe sine. Să nu credeți că nouă ne este ușor sau că noi am fi mai norocoși. Noi trăim cu amintirile ce țin de aroma pâinii de casă și de amintirea cu zâmbetul mamei, cuvântul surorilor și îmbrățișările fraților. Eu știu că nu sunt cel mai bun exemplu în familie. Am ales alte drumuri, am ales să îmi fac visele să devină realitate. Voi, cei ce suteți singuri, voi celor ce v-a fost greu și plângeați pe străzile unde toți vorbesc o limbă străină, eu mă mândresc cu voi. Să nu renunțați niciodată. Niciodată să nu credeți că voi sunteți prea slabi pentru a reuși în viață”, încheie Agnes Pitușchin.

Vezi și: Absența mamei a motivat-o să scrie versuri! Vezi prestația Agnesei Pitușcanu la „Moldova are Talent”