În timpul mandatului soţilor lor, au fost alături de preşedintele ţării şi un adevărat exemplu pentru femeile de pretutindeni. Atât din punct de vedere vestimentar, cât şi social, politic, filantropic.

Însă nu neapărat la fel a stat situaţia înainte de-a deveni unele dintre cele mai influente Prime Doamne ale Statelor Unite, notează okmagazine.ro. Așa arătau soţiile preşedinţilor americani înainte de-a ajunge la Casa Albă şi așa erau ele, prin comparaţie, în timp ce-şi serveau ţara!

Melania Trump

Născută în 1979, în Slovenia, este a doua soţie de preşedinte american care provine din altă ţară decât Statele Unite. La 16 ani, şi-a început cariera mediocră în modeling, iar în 1996 s-a mutat în New York, după care, 10 ani mai târziu, a devenit cetăţean american. L-a întâlnit apoi pe Donald Trump, fiind, în momentul de faţă, soţia preşedintelui american, care şi-a început mandatul în 2017, şi mama lui Barron Trump. Una dintre cele mai frumoase Prime Doamne de peste Ocean, Melania este, cel mai adesea, complimentată pentru ţinutele ei şi atuurile fizice cu care a fost înzestrată, decât pentru realizările ei profesionale. Care profesie?!

Michelle Obama

Michelle LaVaughn Robinson Obama este avocat, scriitoare şi soţia celui care a fost al 44-lea preşedinte american, Barack Obama. A fost prima Primă Doamnă de culoare din istoria Statelor Unite. A devenit, la scurt timpul după sosirea ei la Casa Albă, un lider de opinie pentru femeile de pretutindeni, prin atitudinea dezinvoltă afişată, interesul pe care-l acordă unor cauze nobile, sprijinul oferit soţului ei şi, pur şi simplu, datorită felului ei de a fi.

După ce a absolvit o şcoală generală publică din Chicago, Michelle Robinson a studiat sociologia la Universitatea Princeton. Iar, după ce a terminat Facultatea de Drept de la Harvard, în 1988, a început să lucreze la firma de avocatură Sidley & Austin, unde l-a cunoscut pe cel care avea să devină preşedintele SUA şi marea iubire a vieţii ei.

 

Laura Bush

Soţia celui de-al 43-lea preşedinte american, George W. Bush, a stat timp de două mandate la Casa Albă, între 2001 şi 2009. De profesie profesoară şi bibliotecară, fosta Primă Doamnă a susţinut educaţia şi a sprijinit atât familiile americane, cât şi cele destrămate sau nevoiaşe de peste graniţele ţării. A călătorit în toate cele 50 de state americane şi în 75 de ţări, pentru a-şi sprijini soţul în cariera sa politică.

 

Vezi și: Galina Dodon, versus Melania Trump și Brigitte Macron. Primele doamne s-au întrecut în eleganță la Versailles