Cei din Echipa MoldoCrescendo și-au propus o serie de concerte mai inedite, prezentând piese deosebite, la pian. Primul concert s-a ținut cu SOLD OUT și a avut genericul „Cu Pianul prin Chișinău”. Seria de concerte a fost susținută de Farmacia Familiei.

„Muzica pop este altfel, muzica techno este altfel, aceasta însă este muzica adevărată, muzica care dăinuie 300 de ani – ea încă trăiește. Haideți să ne imaginăm cum ar fi să ascultăm peste 300 de ani muzica care se face astăzi. Am dubii, iată de ce trebuie să o aducem și să facem mereu trimitere la valorile adevărate și sincere, care fac ca muzica aceasta să dăinuie în timp”, declară Marcel Lazăr, fondator MoldoCrescendo.

Seria de evenimente este susținută de Farmacia Familiei – o companie social responsabilă, care susține tinerii muzicieni. Publicul însă e cel care apreciază cel mai mult talentul tinerilor artiști. Toate concertele s-au ținut cu sala plină, iar spectatorii au ieșit încântați de la evenimente

„Ei cumva transmit muzica clasică într-un mod foarte fain și o aduc mai aproape de tineri – ceea ce până acum nu se prea încerca și nu prea avea îndrăzneală nimeni să facă. Îmi place că ei nu doar cântă, dar și povestesc, Marcel este un foarte bun povestitor, iar istoriile lor sunt foarte interesante”, ne-a declarat Stela Moldovanu, spectatoare.

Am rămas foarte impresionat de ceea ce am ascultat astăzi, însăși compoziția și felul cum a fost redată… Dar mai ales locația am rămas chiar impresionat și nu îmi pare rău absolut deloc de că am petrecut o seară de vineri ascultând pian și o compoziție frumoasă cu vioară și contrabas”, spune Dan, spectator la primul concert din seria celor 5.

„Mi s-a părut o idee foarte interesantă, afară de muzică și reacția a fost interesantă și proiecțiile imaginilor de pe ecrane foarte bine alese … chiar mi-au făcut o plăcere estetică și mi-au atins toate simțurile care ar putea fi”, a mărturisit Aurelia, spectatoare la ultimul concert.

Ultimul concert din seria de cinci s-a desfășurat la Digital Park și a avut genericul „Baroc Industrial”.

„Minunat. Mă simt foarte bine acasă și sunt nespus de bucuroasă să cânt aici pentru noi, pentru Moldova. Foarte călduros, ne-am simțit ca o familie, am amânat câteva concerte în Viena ca să vin aici, sunt foarte bucuroasă că m-au chemat și sper să vin mai des”, a menționat Alexandra Târșu, violonistă la Viena.

Seria de concerte a reiterat și angajamentul Farmacia Familiei: Împreună facem lumea mai frumoasă!

P