Au apărut cireșele și căpșunele – vedetele finalului de mai, iar asta înseamnă multă culoare și desigur multă savoare în rețetele dulci. Alina Popov, o fidelă cititoare EA.md, ne-a împărtășit rețeta unui cheesecake de sezon, dar cu mai puține calorii – gătit cu brânză ricotta sau celebra urdă moldovenească. Pozele îi aparțin, ideea la fel – încercați de-i urmați exemplul.

Ingrediente blat:

300gr făină
200gr unt
100 gr zahăr
1 albuș de ou
1/2 coaja de la o lămâie
1 praf de sare.

Ingrediente pentru cremă:

750 gr de brânză Ricotta
200 gr smântână dulce sau iaurt dulce
200 gr de zahăr
1/2 coaja de la o lămâie
3 ouă
3 linguri de făină
1 linguriță esență de vanilie.

Mod de preparare:

Pentru început pregătim blatul: punem făina într-un bol, facem în mijloc o adâncitură și turnăm albușul de ou, zahărul, coaja rasă de lămâie, începem să frământăm.
Adăugăm untul, praful de sare și frământăm până obținem un aluat omogen. Lăsăm să se odihnească circa 30 min. Între timp pregătim umplutura: punem Ricotta într-un blender pentru a o omogeniza, treptat spargem ouăle, adăugăm zahăr, făină, puțină sare, amestecam totul.
Apoi adăugăm smântână dulce și continuăm să amestecăm. Adăugăm esență de vanilie și coajă rasă de lămâie.
Punem blatul într-o formă cu fund detașabil, unsă cu unt, punem la copt la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 10 minute. După care punem umplutura și punem la copt pentru 80 minute la 150 grade.
Să aveți Spor și Poftă!🍰

FOTO: Alina Popov