Căpșunile sunt renumite pentru multiplele beneficii pe care le au. Indienii pastrau căpşunile, le amestecau cu făină de porumb şi făceau pâine. Coloniştilor le-a plăcut atât de mult incit au creat propria versiune şi aşa s-a născut Strawberry Shortcake. Această reţetă conţine patru alimente de bază.

Ingrediente pentru topping-ul de căpşuni:

1 kg căpşuni, spălate şi tăiate în 1/4 cană nectar de agave jumătate

Vezi și: Unele dintre cele mai plăcute fructe din lume fac parte din familia… trandafirilor!

Ingrediente pentru aluat:

2 căni amestec de praf copt instant Hodgson Mills

2 linguri unt (opţional)

2/3 cană lapte de soia de (vanilat sau simplu)

2 linguri nectar de agave

Instrucțiuni (aluat):

Se încălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Într-un castron mediu, se amestecă praful de copt instant şi untul, să fie sfârâmicios. Se adaugă laptele de soia şi nectarul de agave, se amestecă pentru a se forma un aluat moale. Se mixează până se dezlipeşte de pe castron. Se unge o tavă de tort şi se toarnă sau se pune cîte o lingură pe hârtie de copt. Se lasă la cuptor între 10 şi 12 minute, sau până ce sânt maro-aurii (pentru tavă poate dura mai mult).

Instrucțiuni (topping):

Căpşunile spălate şi tăiate în jumătate se toarnă intr-un castron mediu şi se adaugă nectarul de agave. Se pasează până la consistenţa dorită. Se pune o bucată de prăjitură într-un castron şi se toarnă topping de căpşuni pe deasupra.

Util de reţinut!

Calorii: 170; Grăsimi: 3 g; Grăsimi saturate: 1,5 g; Colesterol: 5 mg, Sodiu: 180 mg; Carbohidraţi: 33 g; Fibre: 3 g; Zahăr: 14 g Proteine: 3 g.

Sursa rețetei: „101 alimente care vă pot salva viața” de David Grotto, Iași, Polirom, 2009

Autor: Daniela Gorincioi, stagiară ȘSAJ

Distribuie articolul: