Chiar dacă a făcut ca specialitate canto-popular la Colegiul de muzică, apoi și culturologie și management artistic la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, niciodată acest lucru nu a încurcat-o să cânte și alte genuri de muzică. Violeta Popov a rămas mereu foarte atentă însă la felul și maniera de interpretare – calități care o fac distinctă de alte interprete de la noi. Tânăra a încercat și un nou gen muzical pentru ea – jazz-ul – descoperit recent în toată plenitudinea sa într-o vizită în SUA. Iată ce i-a reușit, după aceasta.

A luat inspirație de peste ocean„Iarna aceasta am fost într-o vacanță în Miami -Florida (se zice că e orășelul Soarelui). Pentru mine a fost locul care mi-a dat foarte, foarte multă inspirație – natura, clima de acolo și desigur oamenii cu doza lor enormă de energie pozitivă. Asta îi ajută să fie fericiți și asta am învățat și eu de la ei – să mă bucur de orice chițibuș, de orice clipă, de orice zâmbet aruncat în direcția mea.

Acolo am ascultat foarte multă muzică jazz. Făceam asta și acasă, jazzul îmi dădea o stare de liniște și calm, dar niciodată nu am încercat să cânt în fața unui public acest gen. Acolo s-a întâmplat premiera și pentru mine, iar după asta am prins la curaj și am ținut neapărat să ajung într-un Lounge caffe unde se cânta doar jazz live. Acolo am și auzit pentru prima dată melodia la care i-am făcut și un cover (Agua de Beber)”. ne povestește Violeta.

Un interpret știe să cânte tot

„Înainte să fac acest cover parcă aveam o frică… totuși este o extremă, de la populară la jazz. Dar cred că atâta timp cât știi să faci diferența dintre stiluri în interpretare nu e o problemă și, plus la asta, eu consider că un interpret/interpretă trebuie să știe să cânte tot. Cel mai straniu e că nu am așteptat „verdicturi” din partea altora. Dragostea față de muzică, față de jazz a fost mult mai mare decât frica. Până la urmă ne face plăcere ceea ce facem din suflet.

Nu mă opresc aici, dar nici nu mă las de muzica populară. Urmează alte proiecte noi, diferite ca gen, însă pe toate le voi face în paralel. Pentru că cel mai important pentru mine este ca toate melodiile să fie cântate din suflet și să le simți cu adevărat. Doar așa poți transmite o anumită stare ascultătorului. Noi, interpreții, suntem meniți să mângâiem sufletele și inimile oamenilor, ce poate fi mai frumos!?”, se întreabă retoric Violeta Popov.

Proiectul a fost în colaborare cu Mark Oselski
Musical Production and Keys : MARK OSELSKI
Trumpet : PETRU HARUȚA
Acoustic&Electric Guitar : DMITRII TOMA
Saxophone : DMITRII SERGHEEV
Drums : STAS PORAICO
Bass : GHEORGHE POSTORONCA
Mixed and mastered by ANDREI LIFENKO

„Am stat toată ziua în studio dar nici măcar nu am simțit cum trece timpul, pentru ca am avut lângă mine muzicieni super talentați și atât de binevoitori și foarte veseli. Am primit o plăcere enormă să lucrez cu ei la aceasta melodie și pentru asta le mulțumesc și le sunt foarte recunoscătoare. Eu știu că la noi nu prea se asculta jazz, eu un public foarte mic, dar eu consider că trebuie să oferim muzică de calitate – astfel educăm ascultătorii – ei ascultă ce le oferim noi”, ne-a mai dezvăluit tânăra interpretă.

 

Distribuie articolul: