Oțetul poate fi de mare ajutor și atunci când vine vorba de curățenie. Peria de păr este un element foarte important pentru femei. Cu ea își piaptană, aranjează și descurcă părul. Având în vedere că este folosită cel puțin o dată pe zi, aceasta trebuie îngrijită în permanență. Potrivit experților, o modalitate foarte ușoară pentru a o îngriji este cu ajutorul oțetului.

 

Cum te ajută oțetul să menții sănătatea părului

Oricât de multe produse folosești pentru a-ți menține părul sănătos, dacă nu ai și perii curate, riști să distrugi starea podoabei capilare. Este totuși destul de dificil să o păstrezi mereu impecabilă deoarece este expusă mereu la mătreață și sebumul în exces.

Oțetul însă s-a dovedit a fi un aliat în sănătatea părului, în special cel de mere. Multe persoane în incorporează în rutina de curățare și eliminare a impurităților de pe scalp. De asemenea, se spune și că redă imediat strălucirea părului.

Mai mult decât atât, cu oțet poți curăța și peria de păr. Această substanță activă va îndepărta tot ceea ce înseamnă murdărie depusă în perie, inclusiv resturile chimice de produse pentru păr.

Ai nevoie de o cană de apă fierbinte și o cană de oțet alb.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci ambele ingrediente într-un recipient. Înmoaie apoi peria de păr timp de o oră. În cazul în care este o perie cu perii delicați trebuie lăsată în amestecul de apă și oțet pentru maximum 30 de minute. Continuă apă curățarea acesteia cu o periuță de dinți, frecând întregul contur al periei. La final usucă pentru a elimina excesul de umiditate.

Astfel vei avea o perie de păr curată doar cu ajutorul oțetului. Trucul te va ajuta, de asemenea, ca părul să fie mereu impecabil și fără grăsime.

De ce multe femei aleg să își spele părul cu apă minerală

Poate nu știai încă, dar tot mai multe femei preferă să își spele părul cu apă minerală. Motivul? Este foarte eficientă în situația în care părul este uscat. Fie că a fost decolorat sau vopsit recent, fie ai stat cu el prea mult în soare, apa minerală îți va fi de ajutor. Dacă îl speli așa părul va deveni mai strălucitor și mai moale la atingere. Acest lucru se întâmplă datorită pH-ului scăzut.

Distribuie articolul: