„Chiar dacă nu există nici un studiu științific care să evalueze efectul oțetului de mere în tratarea acneei, acidul acetic din oțet are proprietăți antibacteriene și keratolitice- adică poate vindeca leziuni ale pielii, precum negii sau bătăturile”, arată Sejal Shah, dermatolog certificat în New York. Și Ellen Marmur, fondatoare a MMSkincare și dermatolog împărtășește acest punct de vedere și consideră că oțetul de mere poate avea efecte benefice asupra tenului, chiar dacă, pe termen lung, nu poate vindeca acneea. De exemplu, poate ajuta la eliminarea punctelor albe de sebum care apar la nivelul tenului.

Cum te poate ajuta oțetul să ai un ten perfect

Oțetul de mere conține acizi organici, precum acidul lactic, citric sau malic, precum și acid acetic, care pot distruge bacteriile ce sunt implicate în apariția acneei sau unor leziuni la nivelul feței. Acești acizi exfoliază pielea și elimină celulele moarte, dând la iveală un ten mai sănătos și mai strălucitor. Pentru că accelerează exfolierea, oțetul împiedică apariția unor leziuni și cicatrici, rezultate în urma procesului acneic. De asemenea, ajută la eliminarea excesului de pigment, care determină pete întunecate pe față, luminând astfel tenul.

Cum să utilizezi oțetul de mere pentru ten

Înainte de a-l folosi, este bine să testezi efectul pe care îl are asupra pielii, aplicându-l pe un spațiu mic, pentru a observa dacă nu apar reacții adverse. Dacă totul este în regulă, poți parcurge următorii pași:

1. Amestecă o parte de oțet cu patru părți de apă (de exemplu o lingură de oțet la patru linguri de apă). Dacă ai tenul sensibil, poți dilua și mai mult amestecul.

2. Aplică amestecul pe pielea feței folosind o bucată de vată sau un disc cosmetic.

3.Lasă amestecul să acționeze în jur de 15 minute, apoi clătește cu apă din abundență.

4. Aplică o cremă hidratantă. Poți folosi amestecul de trei ori pe săptămână, iar dacă este prea puternic pentru tine, ca exfoliant, îl poți utiliza ca adjuvant în tratamentul acneei și al punctelor de grăsime.

Sursa

 

Distribuie articolul: