De ce să cumperi băuturi din comerț când le poți prepara simplu și rapid la tine acasă? Nu numai că poți face combinații după bunul plac, ci sunt și mai sănătoase. Pentru unele ai nevoie de 10 minute, pentru altele chiar și jumătate de oră. Dar la final, când îți vei savura băutura, va merita fiecare minut petrecut în bucătărie.

Limonadă cu miere

Ingrediente: 4 lămâi bine coapte, 1 l apă, 3-4 linguri miere, frunze de mentă;

Mod de preparare: Tai lămâile jumătăţi şi le storci. Amesteci mierea cu jumătate din cantitatea de apă, după care pui sucul de lămâie. Torni şi restul apei şi dai la frigider. Servești cu frunze proaspete de mentă.
Sorbet de căpșuni

Ingrediente: 500 g căpşuni, ½ linguriță de extract de Stevia, zeama de la o lămâie.

Mod de preparare: Speli căpșunile și le rupi codițele, apoi le faci piure. Torni zeama de lămâie, amestecând continuu, apoi adaugi extractul de Stevia. Dai vasul la congelator, câteva ore, având grijă ca la fiecare oră să amesteci compoziţia cu o furculiță ca să zdrobești cristalele de gheață. Poți servi sorbetul cu lingurița sau cu paiul.

Smoothie cu banane şi kiwi

Ingrediente: 4 kiwi, 2 banane, 1 linguriţă miere, zeama de la o jumătate de lămâie;

Mod de preparare smoothie cu banane şi kiwi: Descojeşti fructele şi le pasezi cu blenderul, rând pe rând, împreună cu mierea. La final, amesteci cu sucul de lămâie.

Ceai rece de piersici

Ingrediente: 8 pliculeţe de ceai alb sau verde, 1/4 lămâie, 1 lămâie verde (lime), 2-3 piersici, 3 linguri miere, crenguţe de mentă proaspătă, 3l apă, cuburi de gheaţă

Mod de preparare: Scoţi sâmburii piersicilor, tai felii subţiri lămâia, lămâia verde (lime) şi piersicile, cu tot cu coajă. Fierbi apa, adaugi pliculeţele de ceai când clocoteşte apa, opreşti focul, pui piersicile şi laşi să se infuzeze 10 minute, apoi strecori ceaiul. Adaugi feliile de lămâie, mierea, laşi să se răcească şi dai vasul la frigider pentru cel puţin două ore. Îl servești strecurat, cu cuburi de gheaţă şi cu o crenguţă de mentă proaspătă.

 

Smoothie de kiwi

Ingrediente: ¼ pepene galben, 1 cană gheaţă, 5-6 bucăţi kiwi, 5-6 frunze de mentă proaspătă, zeama de la o jumătate de lămâie, 2 linguri miere.

Mod de preparare: Mai întâi cureţi kiwi de coajă şi tai cubuleţe. Tai și pulpa de pepene cubuleţe. Pui fructele în blender, adaugi mierea, zeama de lămâie, gheaţa şi frunzele de mentă. Mixezi totul circa două minute, torni în pahare şi serveşti decorat cu felii de kiwi şi pepene. Poți să înlocuiești pepenele cu o banană.

Băutură de morcovi

Ingrediente: 1 kg morcovi, 2 căni apă caldă, 2 portocale, 1 lingură miere, frunze de mentă;

Mod de preparare: Speli morcovii, îi cureți de coajă, apoi îi pui în storcătorul de fructe. Adaugi 2 căni cu apă caldă şi lași amestecul 15-30 de minute, apoi îl pui într-un vas de doi litri. Storci două portocale, iar sucul lor îl pui peste cel de morcovi împreună cu mierea. Amesteci bine, iar la servire pui deasupra şi frunzuliţe de mentă răcoritoare.

Sursa: click.ro

Distribuie articolul: