Există foarte multe stereotipuri despre tatuaje: este dureros, mereu va trebui să faci corecție, poți să te infectezi cu vreo boală sau că peste câteva zile vei regreta. De ce nu se permite să facem sport în primele zile de după procedură și care zone trebuie evitate, află din articolul ce urmează. 

Contraindicații

Tulburări în coagularea sângelui, hipertensiune arterială, boli virale severe. Nu trebuie să faci tatuajul dacă există boli asociate cu scăderea imunității. De asemenea, o contraindicație este intoxicația cu alcool sau droguri. Și, în general, dacă nu vă simțiți bine în acea zi, este mai bine să amânați sesiunea.

Vârsta de la care se recomandă să faci tatuajul

Oficial, este posibil de făcut tatuaj de la 18 ani. Însă, tattoo artiștii recomandă ca tatuajul să fie făcut, începând cu 20 de ani. La această vârstă corpul este mai bine format și nu este atât de sensibil. De asemenea, persoana va fi mult mai conștientă de realitatea care se întâmplă.

Cum se îngrijește un tatuaj

Sunt două variante de îngrijire a unui tatuaj: un unguent pentru vindecare și peliculă absorbantă și cea de-a doua variantă este o peliculă cu efect de vindecare, ce se poartă timp de 5 zile. Cea de-a doua metodă este foarte comodă și modernă, dar nu este tocmai potrivită pentru fiecare zonă și tatuaj. Referitor la corecție, ea poate fi realizată o singură dată, în caz contrar – pielea va fi traumată.

Dar sunt și câteva restricții care trebuie neapărat respectate pentru ca pielea să se restabilească după sesiune. Timp de două săptămâni după realizarea tatuajului, nu se recomandă practicarea sportului, procedurile ce presupun încălzirea pielii la temperaturi ridicate. Toate aceste restricții au consecințe directe asupra tatuajului, atunci când pielea se încălzește, sub peliculă ea transpiră. Din această cauză, tatuajul va fi deteriorat.

Este posibil să te infectezi cu vreo boală?

În studiourile moderne de tatuaje, probabilitatea de a „prinde” o infecție este minimă. Acele și alte ustensile consumabile sunt de unică folosință, toate instrumentele necesare pe care artistul le atinge în timpul lucrului sunt învelite în folie alimentară. În camera propriu-zisă, obligatoriu, se face ordine și dezinfectare zilnică. După ce clientul a părăsit studioul cu un nou tatuaj, toată responsabilitatea vindecării îi revine lui. Și dacă el este neglijent în acest proces, atunci probabilitatea de a fi infectat cu vreo boală devine mai reală.

Despre durere și zone specifice

Tatuajul nu este ca un masaj și, desigur, senzațiile neplăcute vor fi prezente într-un fel sau altul. Dacă vorbim despre un mini-tatuaj, atunci, în principiu, este acceptabil și nu este dureros să-l faci pe orice parte a corpului. Cele mai dureroase locuri pentru aplicarea mini-tatuajelor sunt degetele, deoarece pielea este mai sensibilă acolo. Pielea din partea laterală a piciorului este, de asemenea, foarte sensibilă, astfel încât să te tatuezi acolo poate fi chiar neplăcut. De asemenea, este neplăcut să-ți faci un tatuaj pe coapse – în acest loc pielea este foarte delicată. Și dacă luăm în considerare antebrațele, claviculele, umerii, brațele și picioarele, atunci aceste locuri nu sunt deosebit de „dureroase”.

Cum alegem meșterul

Neapărat trebuie de vizualizat lucrările artistului, de atras atenția la calitatea lor, ideile în sine. De evaluat dacă ideea ta se potrivește stilului în care lucrează artistul. Dacă există fotografii cu lucrările deja vindecate, e minunat. Este foarte important să atragi atenția la interesul lui de a lucra cu tine, cu ideea ta: acest lucru afectează întotdeauna rezultatul final.

Pregătirea înainte de sesiune

Cel mai important înainte de începerea sesiunii este somnul bun noaptea și sațietatea, nu trebuie să fii flămând. Nu se recomandă consumul de cafea tare, deoarece ea excită sistemul nervos și crește tensiunea arterială. Alcoolul stimulează circulația sângelui și, în plus, dăunează sistemului imunitar, ceea ce deloc nu este avantajos, deoarece un tatuaj este, în primul rând, o rană. De asemenea se recomandă să oferiți o zi totalmente tatuajului, ca să puteți discuta cu artistul cele mai mici detalii, fără grabă și emoții.

Sursă: glamour.ru