Am apreciat-o când a decis să devină mamă și am crezut-o când a declarat că a fost prin inseminare artificială. Era un exemplu pentru alte femei care doreau să devină mame, chiar dacă nu aveau un soț sau un iubit. Într-o societate profund patriarhală, gestul ei mi s-a părut unul curajos, care transmitea mesajul: Eu sunt femeie și nu am nevoie de un soț pentru a deveni mamă!

Apoi, s-a aflat adevărul…Tatăl lui Rem e Veaceslav  Platon. În acel moment, imaginea jurnalistei s-a spart în mii de cioburi. Oricât ar încerca să o refacă, Natalia Morari nu va reuși niciodată. Mulți oameni s-au simțit trădați.

Nu o condamn pentru că s-a îndrăgostit de o persoană nepotrivită, ci pentru faptul că a mințit. Nu ar fi fost prima jurnalistă care e atrasă de un bărbat controversat. Nu avem niciun drept moral să îi spunem pe cine să iubească.

Nici acum nu o judec, dar consider că trebuie să-și asume consecințele. În Republica Moldova, jurnaliștii sunt adesea acuzați că sunt plătiți de un anumit partid sau om de afaceri. Jurnaliștii trebuie să fie corecți, obiectivi și să nu se bage în patul infractorilor. Însă nu e chiar atât de simplu. Obiectivitatea există doar în științele exacte, iar săgeata lui Cupidon ne poate lovi în orice moment. Aș fi înțeles.

Un jurnalist trebuie să fie sincer, în primul rând cu sine însuși. Acesta trebuie să reprezinte lumea în culorile ei, să ne vorbească despre cele mai crunte adevăruri, fără a omite ceva. Nu pot avea încredere într-o persoană care m-a mințit. Putea fi în relație chiar și cu Plahotniuc. Ar fi fost ironic. Din păcate, un jurnalist trebuie să aleagă persoana cu care e în relație. Viața lor intimă poate deveni subiect de știre și le poate influența negativ cariera. Evident că iubita/soția unui politician sau om de afaceri nu va putea scrie obiectiv despre acesta.

Probabil Natalia Morari nu ar fi fost atât de aspru judecată dacă ar fi fost sinceră de la început. În prezent, încearcă să-și refacă cariera, având o emisiune pe YouTube.

Distribuie articolul: