Un nou studiu arată efectele consumului medicamentelor cu diferite băuturi. Dacă citim atent prospectele medicamentelor observăm că se menționează că acestea se administrează cu apă.

Există și studii care scot în evidență importanța respectării acestor indicații sugerate de prospectele medicamentelor. Un studiu publicat în jurnalul Saudi Pharmaceutical arată efectele consumului medicamentelor de tip pastile, capsule sau tablete, cu diferite băuturi, scrie csid.ro

divahair.ro

Cafea

Cafeaua conține compuși puternici și cafeină care pot interacționa cu medicamentele și, în general, băuturile calde pot schimba compoziția chimică a acestora și timpul de dezintegrare.

Suc de portocale

Cunoscut pentru conținutul de vitamina C, sucul de portocale este una dintre băuturile care afectează compoziția medicamentelor.

Băuturi energizante

Printre băuturile nerecomandate de specialiști se numără și băuturile energizante care au fost atent studiate atunci când intră în contact cu medicația.

Lapte bătut

Deși este un produs nelipsit din multe bucătării, laptele bătut nu este tocmai ideal când vine vorba de administrarea medicației. De fapt, produsele lactate sunt de evitat pentru că ele reduc eficacitatea tratamentului.

csid.ro

Sursa: csid.ro

Distribuie articolul: