Să spui „Da” fericirii înseamnă să înveți să spui „Nu” dorințelor care îți fură energia.Psihologii sunt de părere că o persoană are nevoie de doar trei lucruri pentru a fi cu adevărat fericită în această lume: cineva de iubit, ceva de făcut și ceva de visat. Totuși, de prea multe ori găsim modalități de a complică lucrurile pentru noi înșine.

Căutăm fericirea acolo unde nu există – în scopuri și dorințe superficiale – în bunuri, posesiuni, emoții rapide și dorința de a impresiona persoanele greșite.

Iată cele 10 obiective și dorințe-capcană care ne împiedică să fim cu adevărat fericiți. Fiecare dintre acestea este popular în cultură noastră și, prin urmare, este și comun în viață noastră însă nu contribuie deloc la fericirea adevărată, ci din contra – ne-o răpesc.

1. Pentru a fi fericită nu ai nevoie să încerci să mulțumești pe toată lumea

Ai grijă să nu oferi altor oameni mai mult decât îți oferi ție însăți. Nu vei reuși niciodată să îi mulțumești pe toți.

2. Pentru a fi fericită nu ai nevoie  totul  fie ușor

Trebuie  faci lucrui grele pentru a fi fericită în viață.. lucruri pe care nimeni altcineva nu le face. Lucruri care te înspăimântă. Lucruri le care alții nu le pot face pentru tine. Pentru  acestea sunt lucrurile care te definesc.

3. Pentru a fi fericită nu ai nevoie de siguranță și de garanții

Unii oameni construiesc prea multe ziduri și nu suficiente poduri în viață lor. Sună nebunesc, însă preferă să fie singuri decât să riște să fie fericiți.

4. Pentru a fi fericită nu ai nevoie  fii mai bună decât ceilalți

Nu te compara niciodată cu nimeni. Un astfel de scop ține o persoană înstrăinată  alerge neobosită pe un drum care nu este al ei. Concurează doar cu tine însăți.

5. Pentru a fi fericită nu ai nevoie de mai mult control asupra tuturor

Învață să te relaxezi și să parcurgi calea pe care o ia viața uneori. O schimbare incredibilă se va întâmplă în viața ta în momentul în care vei decide să preiei controlul asupra a ceea ce ai asupra ta în loc să poftești să deții controlul asupra a ceea ce nu ai.

sursa

Distribuie articolul: