Sportul are un rol foarte important în viața copilului. Activitatea fizică îl face pe copil să arate mai sănătos și mai puternic decât semenii săi. În plus, copilul poate atinge scopurile propuse mult mai repede, fiindcă sportul educă disciplina. Copiii care sunt mereu implicați în activități fizice nu vor fi niciodată pasivi atunci când vor deveni adulți, își vor urma întotdeauna scopul și îl vor atinge. Sportul întărește corpul și echilibrează starea mentală a copilului. Instruirea în grup îl va învăța pe micuț să comunice cu semenii săi, să devină mai sociabil, mai creativ și să depășească barierele psihologice.

Sportul are un impact pozitiv nu numai asupra sănătății copilului, ci și asupra abilităților sale mentale. Dacă crezi că sportul va distrage copilul de la învățătură și îi va afecta negativ notele, atunci greșești. Copiii care practică în mod regulat sportul sunt mult mai calmi și le este mai ușor să se concentreze la lecții.

În urma unor studii, cercetătorii universității Granada au ajuns la o concluzie – pentru ca majoritatea copiilor să învețe mai bine, trebuie să facă în mod regulat exerciții fizice. Aceștia au observat că adolescenții care sunt implicați în activități fizice au mai multă materie cenușie în zonele creierului ce răspund de citit și comunicare verbală.

Aceste cercetări au fost efectuate cu scopul de a depista diferențele dintre creierul copiilor care practică sportul, față de cei care au un mod de viață pasiv și cum influențează gimnastica pentru copii reușita școlară. În studiu au participat 100 de copii, cu vârsta cuprinsă între 8-11 ani. Jumătate dintre aceștia au făcut antrenamente cardio de trei ori pe săptămână, a câte 90 minute. În rezultat, s-a depistat o creștere a capacităților creierului în șapte zone, la cei implicați în antrenamente. La cealaltă jumătate nu a fost observată nicio schimbare.

Pentru a oferi micuțului posibilitatea de a înțelege care este tipul de sport preferat și de a-și alege ulterior o activitate sportivă, puteți merge împreună la școala sportiva Aquaterra Sport School. Aici vei găsi o mulțime de secțiuni sportive – de la dansuri, acrobatică și gimnastică sportivă, înot, până la judo, taekwondo, kickbox și karate. În acest fel, copilul tău va avea posibilitatea să facă cunoștință cu mai multe tipuri de sport și îl va alege pe cel care îi este drag.

Această școală dispune de cel mai performant bazin pentru copii din Chișinău, cu o lungime de 25 metri și 5 piste. Iar beneficile frecventării unui bazin sunt multiple – îmbunătățește starea emoţională, contribuie la scăderea anxietăţii, întărirea psihicului și creșterea nivelului de încredere în sine. Acest lucru se datorează faptului că cel mic învaţă să înoate și îşi depăşeşte frica de apă. Înotul mai ajută la dezvoltarea anumitor trăsături de personalitate, sporind nivelul de independență. Copiii care practică înotul devin mai siguri de forțele proprii, mai curajoși și se adaptează mai ușor la factorii de mediu înconjurător, fiind mult mai dezinhibați și mai creativi.

De asemenea, nu ar trebui să uiți că secțiunea sportivă nu ar trebui să înlocuiască ieșirile în aer liber. Atunci când planifici programul zilnic pentru copil, plimbările neapărat trebuie să facă parte din el. Aerul curat și vitamina D, generată de razele solare, sunt componentele ce afectează direct starea de spirit umană.

Activitățile fizice și cele intelectuale trebuie îmbinate rațional și este necesar să existe o delimitare între acestea. Ai grijă ca, copilul să dispună de timp suficient pentru școală, joacă, sport și, desigur, odihnă. Prea multe activități, fără timp liber, doar îl vor deruta. Prin urmare, ai grijă să păstrezi un bun echilibru în viața copilului tău, pentru ca acesta să crească sănătos, inteligent și fericit.

P