Sănătatea părului tău depinde exclusiv de abordarea pe care o ai față de îngrijirea acestuia. Este lucru știut că un tratament pentru păr realizat corespunzător îi poate întoarce frumusețea și sănătatea înapoi. De cele mai dese ori, însă, ne lăsăm ghidați de faptul că putem folosi șampoane simple și uităm că, de facto, soluția se ascunde în produsele profesionale destinate părului.

În general, combinația „îngrijire profesională a părului” ne duce automat cu gândul la serviciile oferite de diferite saloane și o sumedenie de specialiști care roiesc în jurul nostru. Însă, datorită tehnologiilor inovative din sfera beauty, avem acum acces direct, chiar acasă, la produse de cea mai înaltă calitate cu rezultate demne de invidiat.

Pentru a alege corect produsele profesionale de îngrijire a părului țineți cont de câteva reguli.

1.Utilizarea produselor profesionale se face cu măsură

Comparativ cu produsele mass market, cele profesioniste cer atenție și echilibru în utilizare. De exemplu, spuma pentru păr creț din mass market se aplică în cantități industriale, îmbâcsind firul și dând părului un aspect neîngrijit. Spuma profesională, grație conținutului înalt de substanțe active, se va aplica în cantitate moderată. Exact aceeași se aplică și șampoanelor, pe care trebuie să le aplicați în mărimea unui bob de mazăre, masând scalpul și lăsându-l să se prelingă pe lungime.

2. Este necesară prestabilirea unei rutine de utilizare

Ca și tratamentele oferite de medici, în cazul părului produsele profesionale dau rezultate dacă sunt folosite într-un soi de rutină. Prin urmare, se impune utilizarea unei serii de produse care acoperă problemele podoabei capilare. De exemplu, aveți un păr gras care cade. Respectiv, trebuie să optați pentru un șampon care va regula secreția de sebum și totodată va stimula rădăcina părului pentru a-l fortifica.

În îngrijirea profesională a podoabei capilare contează fiecare detaliu, de la utilizarea unui scrub pentru scalp și până la aplicarea sprayului termorezistent, fiecare produs având un anume scop.

3. Utilizarea acestor produse trebuie să fie permanentă și alternantă

Majoritatea produselor profesionale sunt concepute în colaborare cu medici trihologi, dermatologi, care țin cont de specificul fiecărui tip de păr și de piele, prin urmare folosirea acestora trebuie să fie alternantă, ca să nu afecteze memoria foliculului. Ce semnifică acest lucru? Se spune că părul are o anume memorie și când folosești un produs pe o perioadă mult prea îndelungată s-ar putea ca acesta să nu mai primească rezultatele necesare. Se recomandă, în acest sens, alternarea produselor de îngrijire. De exemplu, la o spălare folosești întreaga gamă de regenerare și hidratare a părului, iar la o altă spălare – cea de menținere a culorii, dacă eventual ai păr vopsit.

Totuși, regula prioritară rămâne a fi cea a calității produselor de îngrijire profesională. Acum poți alege producția Estel MOLDOVA, un magazin de vopsea de păr profesională, produse de styling și de îngrijire, toate concepute conform standardelor europene de calitate.

 

Distribuie articolul: