„Nu contează cât de mult o iubești tu, contează doar dacă te iubește ea” – probabil după această formulă se ghidează mulți bărbați atunci când devin interesați de o femeie, dar nu îndrăznesc să facă următorul pas pentru a o cuceri. 

Poate fi unul, dar nu singurul motiv care ar explica comportamentul ciudat al reprezentanților sexului puternic. Iată care sunt ceilalți factori care determină un bărbat să se prefacă a ignora o femeie pe care o place.

”Nu sunt ideal” – bărbatul se consideră o persoană cu defecte, care nu ar merita atenția femeii ce o iubește.

Deci, de ce un bărbat ignoră femeia pe care o iubește? Acest lucru poate fi cauzat de sinceritatea față de el însuși. Bărbatul ar putea să înțeleagă că nu este pregătit pentru o relație de dragoste serioasă și mărește distanța între ei pentru a-și îngheța sentimentele. Sigur, nu este o sarcină ușoară pentru a-i face față, astfel încât femeia nu ar putea înțelege ce se întâmplă: simpatia parcă este, dar povestea de dragoste nu mai începe. Bărbații adesea cred că nu sunt destui de buni în comparație cu cea pe care ar dori s-o cucerească, din acest motiv – o evită. Frica de a fi neinteresant, temerile legate de situația financiară și alte caracteristici de acest gen îndepărtează bărbatul de o femeie.

”Nu sunt pregătit să fac primul pas”

Această teamă de a fi neacceptați zace cel mai mult în adâncul bărbaților „prea îndrăgostiți”. Așadar, dacă tot vă mai întrebați de ce bărbatul ignoră femeia iubită, aflați că lui pur și simplu îi este frică să nu fie respins. Teama formează și pasivitatea.

„Vreau, dar stau la îndoială”

Bărbații deseori stau la îndoială. Îi place o femeie, dar nu e sigur că ar vrea să se întâlnească acum cu cineva. De obicei, acești bărbați pun pe o balanță argumentele pro și contra, iar apoi încearcă să le analizeze. El încearcă să găsească un echilibru între acestea, totul depinde de cât timp îi va lua să facă acest lucru și care vor fi intențiile sale mai departe. Desigur, unii bărbați trag de timp, întrucât ei ar putea să nu fie liberi, ci să-i lege ceva de o relație care încă nu s-a terminat. Dacă e așa, atunci el trebuie să găsească puterea de a deveni liber și să înceapă o nouă etapă în viața sa.

Citește și: Ce parole folosesc bărbații și femeile pentru a-și securiza conturile. La ce trebuie să atragă atenția

„Totul e o joacă”

Bineînțeles, un alt factor important de ce bărbații evită sau ignoră o femeie de care îi place este din cauză că… se joacă cu ea. Fie o face în mod deliberat, fie din curiozitate sau, pur și simplu, vrea să o provoace.

Foto: elle.ru.

Distribuie articolul: