În cadrul unui interviu recent pentru Glamour UK, Alicia Keys a dezvăluit de ce a renunțat în urmă cu câțiva ani să se mai machieze. Vedeta a spus că s-a străduit mult timp să ascundă coșurile și imperfecțiunile cu ajutorul fardurilor, ceea ce nu făcea altceva decât să-i agraveze acneea. 

Pentru că purtam tot timpul machiaj și stăteam în lumina reflectoarelor mă confruntam apoi cu și mai multe coșuri și cicatrici”, a povestit cântăreața. Ea a mai spus că era foarte stresată de aspectul pielii sale și se străduia să-și ascundă pielea, ceea ce i-a afectat încrederea în sine ani la rând.

Revelația a venit în urma unei ședințe foto fără machiaj care a făcut-o să se simtă „mai puternică, mai liberă și mai frumoasă ca niciodată.”

„Tocmai mă întorceam de la sala de fitness, aveam o eșarfă sub șapca de baseball și frumoasa fotografă Paola mi-a spus „Trebuie să te fotografiez acum, exact așa! Muzica ta este autentică și sinceră, iar pozele trebuie să fie la fel””, a povestit Alicia într-o scrisoare deschisă postată pe Lenny Letter, un forum feminist creat de actrița Lena Dunham și scenarista Jennifer Konner.

În scrisoarea emoționantă, cântăreața în vârstă de 39 de ani a mai adăugat: „Nu vreau să mă mai ascund. Nici fața, nici mintea, nici sufletul, nici gândurile, nici visurile, nici greutățile și nici dezvoltarea mea emoțională.”

Alicia, care este mama a doi copii, a realizat că a avea un ten sănătos este un pas esențial pentru a se simți încrezătoare în forțele proprii atunci când nu poartă machiaj. De aceea a decis să lanseze propria gamă de produse pentru îngrijirea pielii, numită Soulcare, în asociere cu un brand de cosmetice. Acestea sunt dedicate tenului cu imperfecțiuni și au rolul de a ajuta alte persoane care se confruntă cu aceleași probleme.

În prezent, Alicia nu se machiază aproape deloc și pune accent asupra îngrijirii corecte a tenului. Singurele produse de machiaj la care apelează sunt creionul dermatograf și fardurile de pleoape colorate, pe care le aplică rar, de obicei când are o ședință foto, scrie eva.ro

Distribuie articolul: