Începând cu astăzi, 13 mai, populația R. Moldova poate accesa platforma online vaccinare.gov.md pentru înregistrare prealabilă la imunizarea cu ser anti-COVID. Totodată, rămâne funcțională metoda de programare prin contactarea medicului de familie, menționează AGORA.md.

Cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății, la 13 mai R. Moldova lansează platforma de  programarea online la vaccinare împotriva infecției cu COVID-19. Pagina poate fi accesată aici: vaccinare.gov.md

Iată ce pași trebuie să urmezi pentru înregistrare cu succes:

„Luând în considerare că rândurile la vaccinare erau deja eborate pe intern pentru majoritatea localităților, abia sunt în configurare propriu-zis deschiderea sloturilor pentru fiecare punct de vaccinare”, precizează reprezentanții programului de vaccinare.

În același timp, fiecare persoană eligibilă pentru imunizare poate apela în continuare la  medicul de familie pentru programare, sau să se înregistreze în listele de așteptare.

Amintim că la 12 mai, R. Moldova depășește pragul de 200 mii de doze de vaccin anti-COVID administrat populație adulte din țară. Astfel, țara atinge rata vaccinare de 5%.

Autoritățile menționează că până acum R. Moldova a recepționat 785.770 de doze de vaccin anti-COVID, unde se includ și dozele distribuite în raioanele din stânga Nistrului. 70% din stoc a venit în țară în ultimele două săptămâni.

În total, în țară funcționează 319 puncte de vaccinare ce dispun în prezent de circa 200 de mii de doze de vaccin.