De astăzi, vom avea noi reguli de intrare în Republica Moldova. Iată care sunt restricțiile.

 Începând de astăzi, 17 ianuarie, la trecerea frontierei de stat este obligatoriu certificatul de vaccinare cu schema completă, indiferent de țara de proveniență. Persoanele care nu s-au vaccinat. trebuie să prezinte un test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore. Poate fi prezentat și rezultatul negativ al unui test antigen rapid, făcut cu 48 de ore înainte. 

De asemenea, concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni). 

Totodată, au fost adoptate măsuri suplimentare de protecție. Astfel, începând cu 17 ianuarie, în localitățile aflate în pragul de alertă portocaliu, deservirea clienților în unitățile de alimentație publică va fi permisă numai cu prezentarea certificatului de vaccinare COVID-19.

Evenimentele private (mese festive, petreceri corporative, nunți, botezuri) cu 25 sau mai mulți participanți vor fi în continuare permise, numai cu prezentarea de către aceștia a certificatului de vaccinare COVID-19, în pragurile de alertă verde și galben. 

În cadrul discuțiilor de la ședința CNESP a fost abordată și posibilitatea extinderii sferei de utilizare a certificatului de vaccinare COVID-19 în alte domenii de activitate, urmând ca acest subiect să facă obiectul unor consultări între Guvern și mediul de afaceri.

Sursa: TV8

Distribuie articolul: