Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV), este cel mai mare eveniment care promovează voluntariatul în Republica Moldova. Evenimentul, care se află la cea de-a 12-a ediție, vizează sensibilizarea și mobilizarea tinerilor din întreaga țară pentru a promova voluntariatul. Anul acesta, Săptămâna Națională a Voluntariatului va avea loc în prima săptămână din octombrie, în perioada 1 – 7 octombrie.

În patru ediții precedente au fost organizate „Operațiunile ZEBRA”, care constau în implicarea, în mod voluntar, a cetățenilor la organizarea unui flashmob pentru promovarea siguranței în trafic și distribuirea concluziilor acțiunii respective.

Evenimentele recente din Moldova au pus pe agenda publică subiectul nerespectării sistematice a regulilor de circulație de către Serviciul Pază și Protecție de Stat. Luând în considerație că tot mai mulți oameni au relatat că au suferit din cauza faptului că cortegiile demnitarilor de rang înalt depășesc limita de viteză, ies neregulamentar de pe banda de circulație etc. – se pare că, din nou, este nevoie de voluntari pentru a promova respectarea legislației rutiere și a bunului simț în trafic. Astfel, Coaliția pentru promovarea legii și activităților de voluntariat anunță deschiderea Săptămânii Naționale a Voluntariatului 2018 cu acțiunea „ZEBRA 5: Nu transformați cortegiile oficiale în cortegii funerare!”.

Lansarea SNV 2018 va avea loc luni, 1 octombrie 2018, în pauza de prânz de la 13:00 – 14:00. Participanții se vor întruni la ora 13:00, Parlamentul R. Moldova, intrarea centrală, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 105. Ulterior participanții vor merge la Reședința de Stat a Președintelui R. Moldova și la Guvern.