Cadoul făcut cu mâinile tale este o posibilitate de a exprima sentimentele calde și adevărate, pe care le simți față de o persoană apropiată sau specială pentru tine. Crăciunul este momentul cel mai potrivit pentru asta. Până la sărbătorile de Anul Nou a mai rămas foarte puțin timp, de aceea, încă mai ai timp să pregătești surpriza dorită. Iar noi, în acest articol, vom încerca să îți oferim câteva idei originale, pe care să le poți folosi, sau cu ajutorul cărora să te inspiri pentru a crea un cadou unic.

1. Felicitare de Crăciun cu desen Handmade
Cel mai popular și mai ieftin mod de a-i felicita pe cei dragi cu sărbătoarea Crăciunului este să le dăruiești o felicitare frumoasă făcută de tine. Acest lucru nu necesită mult timp și bani. Desigur, ca să iasă bine, va trebui să-ți pui fantezia în mișcare. Încearcă să ții cont de gustul persoanei, care va primi felicitarea în dar. Pentru a crea o felicitare cât mai frumoasă, folosește diferite decorațiuni. Compune și scrie manual un text de felicitare original. Astfel, vei acorda o atenție deosebită persoanei apropiate și îi vei demonstra propriile talente.


2. Lumânări de Crăciun Handmade
Procesul de efectuare a propriilor lumânări originale este atât de simplu, încât îl poate face oricine. Tot de ce este nevoie pentru aceasta sunt niște lumânări vechi, o formă pentru turnare și câteva decorațiuni. Ceara poate fi mărunțită cu ajutorul unei răzători obișnuite de bucătărie. Masa obținută se toarnă în formă (poate fi un borcan de la conserve, sau un pahar de plastic) și se topește într-o baie de apă. Când ceara se topește, se adăugă diferiți coloranți, sclipici, mărgele și alte decorațiuni. De asemenea, în ceara lichidă, mai poți adăuga și uleiuri aromatice. Amestecul fierbinte se toarnă în formă și se adaugă fitilul în el. Când ceara se răcește, lumânarea este scoasă din formă și decorată cu panglici, flori, conuri etc.  


3. Coroană de Crăciun
În țările catolice, coroana de Crăciun, atârnată pe ușa din față sau pe peretele camerei este atributul indispensabil al acestei sărbători. Aceste tradiții câștigă treptat popularitate și în țara noastră. Pentru a face o astfel de coroană, trebuie să pregătești următoarele obiecte: un cadru solid din sârmă sau tijă, crenguțe de pin sau de brad, jucării de Crăciun, conuri, ghirlande, clopoței, panglici. Decorațiile se atașează de cadru cu sârmă flexibilă subțire sau cu silicon de construcție. De asemenea, coroana poate fi decorată cu bomboane handmade, îngeri sau panglici.


4. Un set de dulciuri într-un coș sau o cutie originală
Dacă ești iscusit în arta patiseriei, atunci nu îți va fi greu să coci și să creezi o compoziție din dulciuri. De asemenea, dulciurile pot fi cumpărate în magazin: prăjituri, biscuiți sau bomboane. Un cadou  excelent poate fi și un coș cu fructe. Acesta poate fi decorat în stil de Crăciun: cu crenguțe de brad, jucării, panglici.


5. Caritate

Crăciunul este o sărbătoare a minunilor, a cadourilor și a împlinirii dorințelor. Dar, uneori, pentru ca dorințele să fie îndeplinite, e nevoie de sprijin și ajutor. Cel mai bun cadou este bunătatea dăruită unul altuia. Iar dacă doriți să participați la o acțiune de caritate și să dăruiți bunătate, alăturați-vă la cursa costumată – „Maratonul de Crăciun by Naturalis 2018”.

Organizația sportivă Sporter găsește în fiecare an familii, care au nevoie de ajutor și organizează acest eveniment de caritate, pe care-l combină cu distracții de Crăciun.
Anul acesta, vom organiza cea de-a șasea ediție a „Maratonului de Crăciun by Naturalis”. Evenimentul va avea loc pe 16 decembrie în centrul Chișinăului. O parte din veniturile din vânzarea pachetelor de start va fi direcționată spre caritate, și anume pentru reabilitarea fizică a Evei Pismeniuc, care se luptă de mult timp cu o paralizie cerebrală.

„Maratonul de Crăciun by Naturalis 2018” este posibilitatea de a participa la o cursă de divertisment, de a primi cadouri și de a face o faptă bună – să o ajuți pe micuța Eva să devină un copil sănătos și fericit. Înregistrarea este deschisă pentru toți doritorii pe site-ul  craciun.md.

Distribuie articolul: