Dansatoarea Cristina Scarlevschi, cea care printre primele a adus o școală de pole dance în R. Moldova, este o tânără frumoasă și admirată de o comunitate mare pe Instagram. Recent, ea le-a dezvăluit urmăritorilor săi secretele sale de beauty.

Iată cinci sfaturi oferite de Cristina:

Nu folosesc gel de duș

Folosesc doar săpun natural handmade de la producătorii noștri autohtoni, cel mai des folosesc săpunul cu levănțică!

Fiecare gel de duș este o combinație complexă de substanțe diferite. Gelurile conțin surfactanți (responsabili de spumare), conservanți, agenți de îngroșare. Pe când săpunul solid are la bază un amestec de grăsimi și substanțe alcaline. Îndepărtează eficient impuritățile de pe piele, însă din păcate are tendința de a usca epiderma (pentru mine e perfect pentru că am pielea grasă). Echilibrul acido-bazic natural al dermei fiind de 5,5 pH (medium moderat acid). Spuma săpunului alcalinizează suprafața pielii, distruge bariera hidrolipidică, care asigură o protecție naturală.

Nu folosesc antiperspirant

Folosesc soda de mâncare, apoi ulei din coajă de portocală! Combate transpirația, acidul distruge bacteriile la nivelul pielii și elimină mirosul neplăcut pe întreaga zi!

Antiperspirantele vă împiedică să transpirați, însă utilizarea lor a fost și este în continuare controversată, de ce:

  • Blochează glandele sudoripare;
  • Apariția unor iritații ale pielii;
  • Erupții de orice fel;
  • Umflături;
  • Dermatită…

După spălarea dinților, clătesc gura cu apă sărată

Sarea este un dezinfectant natural care ajută la prevenirea și tratarea infecțiilor locale. Igiena zilnică cu apă sărată elimină durerile de dinți, scoate inflamația gingiilor, împuternicește smalțul dinților precum și îi înălbește, și desigur elimină mirosul.

Nu folosesc ulei de floarea soarelui

Nici nu pot mânca bucate făcute cu acest ulei, organismul meu nu îl mai primește, folosesc doar ulei de măsline si ulei de cocos. Uleiul de măsline îl folosesc pentru tot, pe corp, pe păr și în mâncare (grecii zic că acesta este elixirului vieții).

Sport 6 zile din 7

Pentru un corp și o minte sănătoasă fac sport aproape zilnic! Cine v-a spus că sport se face minim de 3 ori pe săptămână…. Să știți că va mințit!!! Puteți face sport zilnic, doar că, combinat. De exemplu: astăzi cardio, mâine picioarele, în altă zi stretching, înot sau tenis…. Sau Pole Dance.

Urmăritorii Cristinei au ținut să-i mulțumească pentru sfaturile oferite și au lăsat comentarii și sute de aprecieri.

Foto: Instagram/ Cristina Scarlevschi