Daniela Cheltuitor e femeia extremelor: de la finețea unui buchet de flori plin de romantism la fermitatea unei tinere care și-a dorit mereu să fie independentă, în primul rând financiar. Adrenalina o caracterizează pe deplin și, spune chiar ea, este calitatea care a propulsat-o cel mai mult și cel mai repede. Cum altfel, atunci când depui suflet în tot ceea ce faci inspirația vine de la sine. Daniela ne-a povestit cum și-a clădit zi de zi mica afacere cu flori, cum își inspiră urmăritorii și ce energie îi dăruiesc oamenii și reacțiile lor. 

Datorită lor…

„Cel mai important rol în formarea mea ca personalitate au jucat părinții. Pentru mine ei au fost prieteni, sprijin și cei care m-au îndrumat mereu în viață. Datorită lor sunt ceea ce sunt acum. Educația, respectul și bunătatea lor este un exemplu pe toată viața pentru mine. Am crescut prin greuțăti, iar despre bani de buzunar nici nu se punea discuția – părinții îmi dădeau doar pentru strictul necesar.  Probabil acesta și este motivul cel mai mare care m-a influențat să ajung la 23 ani cu o afacere la noi, în Republica Moldova. Mi-am dorit mereu să mă descurc singurică, fără ajutorul cuiva, să pot să îmi permit tot ce nu îmi ajungea când eram mai mică, ba chiar mai mult. Din adolescentă știam sigur că nu vreau să depind niciodată de bărbatul care îmi va fi alături pe tot parcursul vieții, de aceea am început să muncesc foarte mult pentru a-mi îndeplini scopurile”, ne povestește fondatoarea proiectului Daniellefleurs.md.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Bucurați-vă bărbații și prietenii cu cele mai gustoase și deosebite buchete ❤️

O postare distribuită de 𝓓𝓪𝓷𝓲𝓮𝓵𝓵𝓮 (@daniellefleurs.md) pe

Principiul meu la general…

„Niciodată nu am înțeles nici eu dualitatea acestor calități ale mele: sunt o fire foarte romantică și în același timp iubesc adrenalina! Am impresia că fără ea nu mai obțineam nimic în viață. Poate anume aceasta este și cheia succesului… să nu-l înțeleagă chiar toți. Romantismul mi-a dictat domeniul ocupației – florile, iar odată cu ele au început să apară ideile de surprize în imaginația mea. Adrenalina din interior a fost ceea ce m-a ajutat să pun în practică toate ideile mele, plus un pic de îndrăzneală și curaj, esențiale pentru reușită. Principiul meu în general este că ceea de ce mă apuc să fac, vreau eu sau nu vreau, trebuie să-mi reușească și să ajung acolo unde mi-am dorit inițial”, recunoaște Daniela Cheltuitor.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Trandafiri❤️

O postare distribuită de 𝓓𝓪𝓷𝓲𝓮𝓵𝓵𝓮 (@daniellefleurs.md) pe

Polițista de flori

„Am studiat Facultatea de Drept și niciodată nu m-am gândit că voi ajunge la 20 ani să mă ocup cu florile. La 17 ani știam ferm că vreau să merg la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”, de mică mă vedeam în domeniul poliției sau juridic, însă niciodată în domeniul florilor. Acum mă trezesc în fiecare dimineață ca în prima zi când am făcut prima mea compoziție, la fel cu aceleași emoții și dorință de a crea ceva frumos. Eu tot nu am explicație și nu înțeleg nici până acum de ce florile… Poate se trage de la pasiunea pentru pictură din copilărie sau de la cea pentru asortarea hainelor – aveam mereu o viziune a mea aparte la toate aceste lucruri. Doar că nu am dezvoltat aceasta calitate și nu am lucrat asupra ei. Însă totul e înainte”, crede sigur tânăra.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 𝓓𝓪𝓷𝓲𝓮𝓵𝓵𝓮 (@daniellefleurs.md) pe

Până să lucreze numele…

„Cu 2 ani în urmă, la nunta verișoarei mele am dorit să îi fac un buchet mai deosebit și am realizat un coș cu flori. Toată lumea a rămas foarte impresionată de rezultat și tot întrebau cine este autorul acestei compoziții minunate (zâmbește). După eveniment, mai mulți prieteni s-au adresat cu rugămintea să le fac câteva compoziții. Realizându-le, am hotărât să postez primele mele lucrări pe rețele sociale, de unde au venit și primi mei clienți – practic tot prietenii. Evident mult timp am lucrat doar pentru nume… și doar acum încep să observ roade din munca mea de 2 ani de zile”, recunoaște antreprenoarea.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Cutie personalizată❤️ @lizaonair.com

O postare distribuită de 𝓓𝓪𝓷𝓲𝓮𝓵𝓵𝓮 (@daniellefleurs.md) pe

Momente din viață

„Mereu am fost simplă și probabil oamenii pentru asta și mă apreciază, pentru simplitatea și efortul care îl depun zi de zi. Nu arăt pe rețele viața altcuiva sau chestii sofisticate – plasez pe pagina mea de Instagram frumosul și realitatea pe care o trăiesc zi de zi. Iar dacă aceste poze sau gânduri le pot face oamenilor viața mai frumoasă, le pot aduce un zâmbet sau o motivație – pentru mine e o bucurie și mai mare. Micul meu succes, etapele muncii mele, încrederea cu care activez – asta vreau să le redau oamenilor, ideea că dacă îți dorești ceva foarte mult – totul se poate îndeplini, important dorința să fie”, este de părere Daniela Cheltuitor.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Coș personalizat din hortensii și bujori❤️

O postare distribuită de 𝓓𝓪𝓷𝓲𝓮𝓵𝓵𝓮 (@daniellefleurs.md) pe

Vei reuși dacă…

„Florile sunt și vor fi cel mai frumos cadou pentru o femeie. Îmi place că prin ceea ce fac aduc doar emoții pozitive pe fața oamenilor, ceea ce mă motivează să merg înainte și să trec peste toate momentele grele care le întâlnesc. Mediul Online este la moment singura mea rețea de promovare și este o oportunitate foarte bună pentru noi, mai ales pentru începătorii care nu au un spațiu mare pentru o afacere mare. Pe viitor am în plan să îmi deschid un salon de flori, poate chiar să dezvolt o franciză, voi munci mult pentru asta. Îmi doresc să rămân la noi în țară și să-mi reușească. Îmi iubesc țara, oamenii dragi și nu știu dacă aș putea să îmi las părinții și să plec în străinătate”, recunoaște tânăra.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Buchet personalizat, 101🌹la comandă❤️

O postare distribuită de 𝓓𝓪𝓷𝓲𝓮𝓵𝓵𝓮 (@daniellefleurs.md) pe

Oamenii se motivează reciproc

„De când am început activitatea pe Instagram observ că oamenii se alimentează reciproc cu energie: eu mă încurajez cu încrederea pe care ei mi-o dau, iar la rândul meu, le ofer o mână de ajutor, de inspirație. M-am implicat în multe acțiuni de binefacere, pentru orfelinate de copii, pentru familii nevoiașe și voi mai continua în acest sens. Pagina personală de Instagram nu-mi aduce un venit și nici nu vreau să mă intitulez „influencer”. Eu mă gândesc la oamenii care mă urmăresc, am încredere în ei, îi îndrum și ei mă încurajează – știu că doar împreuna vom ajunge la un rezultat mai bun”, ne spune Daniela Cheltuitor.

„Trebuie să credem în noi și doar în forțele proprii, să muncim mult pentru a ajunge unde ne-am propus. Poate e banal spus că Omul prin muncă e slăvit și doar prin munca cinstită – eu cred în oamenii buni și știu sigur că norocul le va surâde mereu. Pentru clienții mei fideli, o să mă strădui să ating noi apogeuri și să le ofer tot ce-i mai bun din mine în compozițiile pe care le vor primi” – spune Daniela Cheltuitor, fondatoarea Daniellefleur.md.