La doar 12 ani, Daniel Armașu a reușit să devină jucătorul uneia dintre cele mai bune echipe catalane de fotbal FC Girona, din liga întâi. Tânărul se remarcă prin talentul lui și prin capacitatea de a jongla cu mingea, iar dragostea pentru fotbal s-a născut odată cu el.

Daniel și mingea, sunt la per tu, iar atunci când îl privești în joc, ai impresia că… și atunci când doarme se antrenează.

Pasiunea pentru acest sport a moștenit-o de la tatăl său, care a cultivat-o atent în inima celui mic.

Primul său antrenament l-a avut la cinci ani și, după trei ani jucați la echipa FC Zimbru, a emigrat cu întreaga familie în Spania unde, după patru sezoane, multe antrenamente și meciuri, a fost convocat de echipa catalană.

„Primele zile după ce am primit oferta, nu puteam conștientiza că acest lucru s-a întâmplat cu mine. Întreaga familie a fost foarte bucuroasă, am primit multe sunete de felicitare din partea coechipierilor și a prietenilor din alte echipe”, ne-a mărturisit Daniel.

Părinții l-au încurajat mereu, l-au susținut și l-au îndrumat spre un drum corect, ne-a spus Daniel, dar nu au neglijat nici faptul că este copil și are nevoie de timp liber. Astfel, pe lângă antrenamentele zilnice istovitoare, găsește timp și pentru ieșirile cu prietenii.

Spune că are echipă favorită, dar nu vrea să „subestimeze” nici alte echipe, deoarece toate depun un efort enorm. În privința jucătorilor a relatat că cel mai mult îi admiră pe jucătorii Iniesta, Ronaldo și Messi. Cine știe, poate va ajunge și el în locul lor?

Weekendul trecut a avut ultimul meci din liga superioară a Cataloniei și acum va profita de lunile de vacanță la bunici pentru a se odihni, dar nu va uita nici de antrenamente. „Aștept luna august pentru un nou campionat, o nouă aventură, o nouă echipă”, a completat Daniel.

Foto: arhiva personală