Piesa, cântată de Georgeta Voinovan, împreună cu mai mulți pici de la „Crescendo”, a fost compusă de artistă la solicitarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protectiei Sociale și UNICEF Moldova. Scopul principal este de a-i învăța pe micuții de grădiniță reguli de bază de comportament și igienă, în special în această perioadă.

„Copiii învață cel mai bine prin interacțiunea umană, iar când vorbim de copiii de vârstă mică, este foarte important să menținem un proces de învățare pozitiv și participativ,” spune interpreta Georgeta Voinovan. „Momentele plăcute, cum ar fi cântatul împreună, sau învățarea prin joc, sunt modalități distractive de a-i învăța pe copii să se protejeze fără a-i stresa și a le insufla frica.”

Piesa a fost creată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, UNICEF și OMS, în colaborare cu Georgeta Voinovan și postul de televiziune Gurinel TV.

Pe măsură ce lumea luptă împotriva focarului de COVID-19, un număr considerabil de părinți și copii din întreaga lume au fost afectați și de închiderea școlilor și a grădinițelor. La nivel global, peste 40 de milioane de copii din întreaga lume au ratat educația timpurie în anul pregătitor pentru școală, în condițiile închiderii instituțiilor de educație timpurie din cauza pandemiei COVID-19, potrivit unui studiu UNICEF.

Activitatea a fost realizată ca parte a Programului de prevenire și răspuns la COVID-19, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Asistență Internațională (USAID). Proiectul face parte din asistența de 2,2 milioane USD oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a stopa răspândirea COVID-19 în Moldova.