Sunt opt la număr și toți 8 sunt înscriși la Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău. De când și-au aflat vocile, însă, au decis să lanseze un band care să le definească talentul. Azi, poartă numele de Crescendo - un grup de tineri entuziaști și plini de energie, care vin cu o nouă abordare a genurilor muzicale. În Ajun de Crăciun pe stil nou, band-ul a lansat un cover pentru colindul „

„Suntem toți studenți la colegiul de muzică ”Ștefan Neaga” la catedre și specialități diferite. Componența noastră constă din 8 persoane : Sergiu Garabajii (lider, tenor Crescendo):  Maria Furdui (alto Crescendo); Ion Slesari (bas Crescendo); Serghei Barbu (bariton Crescendo) – catedra de dirijat coral; Tudor Bilețchi (altino Crescendo), Laura Voinu (soprano Crescendo) – catedra canto; Dan Iacovlev (bariton Crescendo) – catedra de muzicologie si de la catedra de intrumente aerofone şi percuţie – Mihai Vier (beatboxer Crescendo).

10339553_577233419107904_8801400835946283471_n

În doar trei luni, am reuşit să aducem în faţa publicului 4 piese. Deşi sunt nişte realizări modeste, am pus mult suflet în ele, îndeosebi la „Carol of the bells” – colindul ce a vestit luminoasele sărbători de iarnă și prin care aducem mesajul că muzica, la fel ca și Crăciunul, unește oamenii. Dorim să creăm ceva unic, original prin combinarea mai multor genuri muzicale. Prin muzica pe care o oferim, vrem să transmitem dragostea de viață, setea de frumos și energia tinerească”, mărturisesc tinerii membri ai band-ului.

2015 a fost semnificativ pentru Crescendo. În acest an, tinerii au participat la Festivalul Național „Colinde, Colinde”, dar și la „Pop Simfonic 2”, alături de Chişinău Youth Orchestra.

2

Foto: Crescendo

Distribuie articolul: