Ești fanul cocosului în orice formă și îți place să gătești prăjituri și torturi cu acest ingredient? Atunci această rețeta tortului de cocos care merită să o încerci. Pur și simplu vei adora rețeta de tort propusă de redacția noastră.

Ingrediente:
5 ouă
puțină sare
150 g zahăr
120 g de făină
50 g amidon de porumb
5 g praf de copt

Pentru umplutură:
280 g lapte de cocos
100 g de lapte
3 ouă
100 g de zahăr
10 g zahăr vanilat
45 g amidon de porumb
150 g cremă de brânză sau mascarpone
80-100 g nucă de cocos rasă

Pentru sirop:
200 ml lapte
1 linguriță zahăr vanilat

Pentru decor:
120 g fulgi de cocos

Mod de preparare
1. Începeți prin a bate ouăle cu sare și zahăr timp de 10 minute.
2. Separat amestecați făina, amidonul de porumb și praful de copt. Apoi amestecați-le în aluat amestecând de sus în jos.
3. Coaceți la 180 de grade timp de 25-35 de minute.
4. Acum faceți crema încălzind laptele de cocos și laptele într-o cratiță.
5. Separat amestecați ouăle, zahărul, zahărul vanilat și amidonul de porumb. Apoi adăugați laptele cald.
6. Gatiti crema amestecand pana se ingroasa.
7. La sfârșit, stingeți focul și adăugați crema de brânză și nuca de cocos rasă.
8. Lăsați crema să se răcească complet acoperită cu niște folie de plastic.
9. Împărțiți tortul în 3 straturi. Acum asamblam desertul umezindu-l cu un amestec de lapte și zahăr vanilat și alternând cu straturi de cremă de cocos.
10. Folosește crema și pentru a acoperi toată suprafața prăjiturii.
11. La final, se decorează cu fulgi de cocos.

Distribuie articolul: