Pe lângă jurnalism, Marina Hajder este și o pasionată înrăită a scrisului. Este autoarea a două romane: Restul e tăcere și Linii de dialog. Acum a obținut și premiul special la un concurs internațional de poezie. Marina a mărturisit pentru redacția EA.md mai multe detalii despre concurs, dar și emoțiile pe care le-a simțit. 

Tânăra este convinsă că s-a îndreptat mereu spre lucruri și vise frumoase, iar spiritul creativ și civic au ajutat-o să meargă demn înainte. De asemenea, știe că unde este ambiție, este putere, curaj și dragoste. „Mama mi-a spus să zâmbesc mereu, indiferent de greutățile vieții. Eu sunt acel om care atunci când are o problemă, știe că va găsi o rezolvare și zâmbește. Am afișat mereu acel zâmbet cald, care m-a făcut puternică”, mărturisește tânăra.

Ziua de 6 septembrie al acestui an i-a provocat multe emoții, pe alocuri chiar și lacrimi de fericire. „Nu îmi venea să cred că am putut să realizez așa vis măreț – de a câștiga un premiu special în memoria Domnului Alfredo Pirola, cu îndemnul Doamnei profesoare Nelea Barnaciuc, la concursul internațional de poezie din Triuggio, Italia”, spune Marina.

Înscrierea la concurs, s-a finalizat la sfârșitul lunii ianuarie, 2020. Acesta s-a desfășurat timp de mai multe luni, întrucât au participat mulți copii din toate colțurile lumii (Republica Moldova, România, Bulgaria, Bangladesh, Maroc, Senegal, Pakistan, Albania, Peru, Germania, Egipt, Ucraina, Croația, Turcia, China, Tunisia, Serbia, Ghana, Venezuela, Indonezia, Benin, Spania, Rusia, Algeria, Nigeria).

„Mii de mulțumiri le adresez Președintelui Comisiei, Alessandro Villa, care ne-a îndrumat spre o lume frumoasă a poeziei. Mulțumesc, de asemenea, tuturor care m-au susținut și mi-au dat elan, iar cuvântul meu prețios, a văzut soarele și în alt colț al lumii. Mă mândresc cu realizările mele și sunt sigură că drumul meu frumos abia începe, urmează multe surprize speciale cu care am să vă bucur inimile”, a concluzionat Marina.

În acest an, concursul s-a desfășurat pentru cea de-a 29-a ediție, unde au participat copii și tineri din toate colțurile lumii. Poezia Marinei Hajder a fost publicată în culegerea „Antologia del Premio Internazionale”, fapt care a motivat-o să-și continue activitatea artistică.