Sexul oral e unul dintre cele mai plăcute lucruri de care avem parte în pat. Sexul oral face ca momentele petrecute cu partenerul să fie fascinante și e o parte importantă a oricărei relații. Atunci când ne satisfacem oral partenerul îi demonstrăm că punem plăcerea lui pe primul loc. Sexul e o manifestare a dragostei, a dorinței și lipsei de egoism. Iată câteva curiozități despre sexul oral.

1. Cuvântul felație provine din latină și înseamnă a suge.

2. În mitologia egipteană, zeița Isis l-a înviat pe fratele ei mort, Osiris, făcându-i o felație. Aceasta este una dintre cele mai vechi reprezentări ale sexului oral din lume.

3. Vechii romani și vecinii lor erau, de asemenea, familiarizați cu sexul oral. Atunci când arheologii au descoperit orașul în ruine Pompei, au găsit picturi murale care reprezentau acest act.

4. În Roma antică, felația era considerată un tabu. Actele sexuale erau în general văzute prin prisma supunerii și a controlului. Acest lucru reiese din cele două cuvinte latine pentru acest act: irrumare (a penetra oral) și fellare (a fi penetrat oral). În cadrul acestui sistem, era considerat a fi detestabil ca un bărbat să facă felație, deoarece asta ar însemna că a fost penetrat (controlat), în timp ce a primi felație de la o femeie sau de la un alt bărbat cu un statut social inferior (cum ar fi un sclav sau un debitor) nu era umilitor.

5. Cunnilingusul este considerat o practică de împlinire spirituală în taoismul chinezesc și se presupune că are capacitatea de a spori longevitatea.

6. În Europa medievală, sexul oral a fost interzis. Se considera că e nenatural deoarece nu putea duce la procreare. Cei care erau găsiți vinovați de cunnilingus primeau patru ani de penitență pentru păcatul lor, în timp ce cei care comiteau felație primeau cinci.

7. Peste 80% dintre bărbați și femei au declarat că au făcut la sex oral.

8. Mai multe femei fac sex oral bărbaților decât bărbații femeii.

9. Cu cât bărbații înaintează în vârstă, cu atât este mai probabil ca ei să facă sex oral  partenerele lor.

10. Bărbații care își satisfac oral partenerele sunt mai sănătoși decât cei care nu o fac.

11. Bărbații care sunt mai predispuși să își înșele partenerele sunt mai interesați și petrec mai mult timp făcând sex oral. Nu același lucru este valabil și în cazul femeilor.

12.  Prin sexul oral, o persoană se poate îmbolnăvi de virsul HPV, ceea ce poate provoca cancer la gât și la gură.

13. Consumul anumitor alimente nu poate schimba  gustul spermei sau al secrețiilor vaginale, dar anumite diete ar putea.

14.  Oamenii nu sunt singurele specii care practică sexul oral.  Liliecii, cimpanzeii, gheparzii, tigrii și urșii negri, de asemenea, practică sexul oral.

15. Înghițirea spermei poate ajuta femeile să rămână însărcinate; ingerarea spermei unui bărbat poate împiedica organismul femeii să o vadă ca pe o substanță străină, ceea ce duce la creșterea șanselor de a rămâne însărcinată.

16. A fost raportat un singur caz de sarcină în urma sexului oral. O tânără fără vagin a fost înjunghiată în stomac imediat după ce i-a făcut o felație iubitului ei. Sperma a călătorit prin tractul intestinal deteriorat și a ajuns în organele ei de reproducere, iar un copil sănătos s-a născut prin cezariană nouă luni mai târziu.

17. Femeile care sunt satisfăcute oral au șanse mai mai mare să aibă orgasm în urma activității sexuale.

Surse:

1. Fact Retriever

2. Useless Daily

Distribuie articolul: