Primăvara, anotimpul în care ne simțim mai plini de energie și mai fericiți. În această perioadă vrem ca locuința noastră să strălucească și ne echipăm cu produse de curățare.  Ne simțim mult mai confortabil când casa noastră e curată. Pentru o curățenie ideală, iată 8 chestii de care nu ar trebui să uiți. 

Întrerupătoarele

De câte ori ștergi cu o cârpă întrerupătoarele? Adesea punem mâinile murdare pe ele, mai ales pe cele din bucătărie. Umeziți o cârpă cu detergent și ștergeți-le în mod regulat.

Pereții

Aspirăm covoarele, ștergem mobilierul de praf, dar uităm că pereții casei, de asemenea, au nevoie să fie curățate. Așa că nu uita să le ștergi cu o cârpă umedă.

Telecomanda

Ne place să mâncăm popcorn și privim un film sau un serial. Oricât de scârbos ar suna, telecomanda  este plină de microbi și de celule moarte dacă nu o curăți în mod regulat. Ștergeți-o o dată pe săptămână cu un șervețel pe bază de alcool sau cu un spray care conține 70 la sută alcool. Apoi, uscați bine suprafața.

Dulapurile

Data viitoare când faceți curățenie în casă, nu uitați de dulapuri. O dată pe an, faceți ordine, aruncă sau donează lucrurile de care nu mai ai nevoie, apoi șterge dulapul, interiorul și exteriorul.

Mânerele ușilor

Este nevoie doar de câteva minute pentru a ucide microbii,  folosește un detergent pe bază de alcool.

Salteaua

În ciuda faptului că este acoperită cu cearceafuri și cu o husă, salteaua se murdărește. Este o idee bună să o aspir periodic și să curăți orice pete care pot apărea. Aerisirea ei în aer liber, la soare, timp de câteva ore, poate face, de asemenea, minuni pentru a elimina orice miros persistent de mucegai.

Mașina de spălat

Mașina de spălat ne spală hainele, dar știai că ea, de asemenea, are nevoie să fie curățată? O dată pe lună, toarnă puțin înălbitor și alege un ciclu potrivit pentru a o curăța. Mașinile de spălat sunt  predispuse la mirosuri neplăcute dacă nu sunt curățate în mod regulat.

Pieptenele

Pieptenele ar trebui să fie spălat din când în când pentru a scăpa de resturile și reziduurile rămase de la produsele de păr.

 

Distribuie articolul: