Mariana Bulat a ajuns în Portugalia urmându-și soțul, însă povestea lor s-a încheiat cu un divorț. Cu toate acestea, Mariana a redescoperit fericirea alături de un ceh și au decis să deschidă împreună un restaurant tradițional moldovenesc într-un pitoresc orășel lângă Lisabona. Această poveste uimitoare a fost prezentată într-o ediție recentă a emisiunii “Cealaltă Basarabie” de la Jurnal TV.

În localitatea pitorească de lângă Lisabona în care trăiesc, Mariana Bulat a transformat rădăcinile sale moldovenești în baza unui restaurant de succes. De la prima zi de deschidere, localul a devenit o destinație populară, iar în cei șase ani de activitate, s-a transformat într-un loc de întâlnire pentru cei care doresc să se bucure de gusturile și amintirile tradiționale moldovenești.

Mariana a ajuns în Portugalia acum peste două decenii, urmându-și soțul, sperând că dragostea lor va înflori din nou. Însă viața avea să-i rezerve alte planuri. Aici, Mariana a găsit nu doar o casă, ci și inspirația de a-și transforma visele în realitate. În 2003, ea a început o nouă etapă în viața ei, lucrând inițial ca manager și apoi devenind ajutor de avocat, acumulând cunoștințe și experiență valoroase.

Pe parcurs, Mariana a întâlnit un ceh numit Milan, iar între ei a înflorit o frumoasă poveste de dragoste. Milan și-a dezvoltat pasiunea pentru gastronomie în Portugalia, iar această experiență l-a ajutat să-și perfecționeze abilitățile culinare. Astfel, cei doi au decis să își unească forțele și să deschidă un restaurant tradițional moldovenesc în inima Portugaliei.

Povestea de succes a restaurantului moldovenesc din Portugalia a început atunci când Milan, soțul Marianei, s-a confruntat cu o perioadă dificilă din punct de vedere profesional. Rămași fără loc de muncă, au hotărât să creeze împreună un loc special care să aducă un strop din Moldova în inima Portugaliei. Unul dintre elementele deosebite ale restaurantului este autenticitatea, de la mobilierul tradițional moldovenesc la obiectele de decor aduse din Moldova, oferind clienților o atmosferă autentică și primitoare.

Restaurantul moldovenesc, gestionat cu pasiune de Mariana și Milan, își deschide ușile doar în weekenduri, pentru a se dedica complet fiecărui detaliu și pentru a oferi o experiență culinară autentică și de calitate. Meniul oferă o varietate de preparate tradiționale moldovenești, pregătite cu grijă, care evidențiază aromele bogate și gustul inconfundabil al bucătăriei moldovenești. De asemenea, clienții au la dispoziție o selecție de vinuri moldovenești pentru a completa experiența lor culinară.

Restaurantul moldovenesc din Portugalia nu a atras doar aprecierea clienților, ci și recunoașterea din partea unui site de recenzii culinare de prestigiu din Portugalia, care i-a acordat cea mai înaltă recenzie, apreciind astfel calitatea excepțională a mâncării și atmosfera autentică creată de Mariana și Milan.

Istoria și drumul spre succes a Marianei îl puteți viziona Aici.