Niciodată nu este ușor să trecem peste emoțiile negative care, uneori, ne copleșesc într-atât încât este dificil să ne concentrăm pe alte lucruri, mult mai importante. Există o regulă care ne poate ajuta să ne revenim. Iată care este aceasta, potrivit peroz.ro.

Eșec- un cuvânt care cântărește greu în viețile noastre. Cu toții ne-am confruntat, la un moment dat, cu el. Însă, în timp ce unii reușesc să treacă mai ușor peste acesta, alții se lasă copleșiți. Când avem succes, ne simțit încrezătoare, puternice, valoaroase. Reușitele într-un anumit domeniu ne oferă o stare confortabilă pe care nu am vrea să o pierdem. Însă când lucrurile nu ne ies așa cum ne dorim, experimentăm emoții negative peste care pare că nu putem trece prea ușor.

Ce ai zice dacă ți-am spune că există o regulă care te poate ajută să depășeșți situațiile de genul?

Se numește „regula de 20 de minute”. Iată cum funcționează: Să luăm un exemplu: aplici pentru un nou loc de muncă. Este meseria pentru care te-ai pregătit, care ți se potrivește perfect. S-a ivit oportunitatea mult așteptată și îți trimiți candidatura, dar nu eșți acceptată. Te simți rău, descurajată, dezamăgită. Dă-ți doar 20 de minute pentru a „plânge” oportunitatea ratată.

Odată ce cronometrul te-a anunțat că au trecut cele 20 de minute, ridică-te și încearcă din nou. Cum spune Randy Pausch, „zidurile din cărămidă sunt acolo pentru un motiv. Pereții de cărămidă au rolul de a ne ține departe (n.r. de obiectiv). Sunt acolo pentru a ne oferi șansa de a arăta cât de mult ne dorim lucrul respectiv. Pereții de cărămidă sunt acolo pentru a îi opri pe oamenii care nu își doresc destul de mult”. Nimeni nu se bucură de o nereușită și nimeni nu te poate împiedica să te simți rău, dar fă-o într-un mod productiv.

Ce poți face în cele 20 de minute

  1. Sună o prietenă și povestește-i ce s-a întâmplat. Las-o să te încurajeze și sprijine. Ori analizează-ți pierderea. Ce poți învăța din această experiență? Există ceva ce poți face diferit data viitoare? Poți încerca o nouă abordare?
  2. Notează-ți sentimentele. Permite corpului și minții tale să treacă prin durere într-un mod sănătos. Dacă este genul de persoană care în astfel de momente se închide în sine și nu comunică cu ceilalți, scrie prin ce treci.
  3. După 20 de minute, uită că nu ți-a ieșit din prima și încearcă până reușești.

Sursa: Peroz.ro

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: