Specialiștii în sănătate declară că ultimele îmbolnăviri în Republica Moldova sunt mai complicate. Noile infectări generează chiar și paralizie în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani. Printre copii, cea mai afectată grupă sunt cei de la 11 la 17 ani, transmite Agora cu referire la invitații emisiunii „Moldova în Direct de la Moldova1

Cea mai mare problemă este că la pacienții cu vârsta cuprinsă între 40-60 de ani se dezvoltă următoarea problemă – fibroză precoce pulmonară. Asta înseamnă că pacienții care fac forme severe de Coronavirus pot rămâne imobilizați pe o perioadă nelimitată, chiar toată viața. Și ei sunt dependenți de oxigen. În ultimul timp, tot mai mulți tineri au afectări pulmonare, iar aceste afectări nu mai sunt de 40-45%. Majoritatea au plămânii afectați de la 60% în sus sau chiar 90-100%. Așa acești pacienți rămân imobilizați pe viață”, descrie medicul anesteziolog-reanimatolog Ivan Cîvîrjic.

Dacă vorbim de copii, cea mai afectată vârstă este cea de 11-17 ani, care este cea mai mobilă vârstă. Această grupă reprezintă 56%. Pe locul II e vârsta de 6-10 ani. Pe locul III – de la 1 până la 5 ani. Plus, majoritatea copiilor fac formele asimptomatice”, a precizat șeful Direcției Controlul Bolilor non-transmisibile al ANSP, Ștefan Gheorghiță.

25 de decese și 618 cazuri noi de infectare au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunțat Ministerul Sănătății joi, 22 aprilie.