Ieri, pe 1 decembrie s-a sărbătorit ziua Națională a României. Această dată, stabilită printr-o lege în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. 

Astfel, ieri pentru românii de pretutindeni a fost un eveniment remarcabil și important. Multe dintre vedete și-au felicitat țara prin intermediul rețelelor de socializare, acolo unde au postat fotografii, videouri și mesaje cu adevărat emoționante. 

Iată doar câțiva dintre cei care și-au felicitat țara:

Pavel Bartos

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от PavelBartos (@pavelbartos)

„Să avem o zi bună de tot și să ne sărbătorim în fiecare zi, nu doar de 1 decembrie. Dar azi cu atât mai mult! La mulți ani, români, oriunde v-ați afla în lumea asta mare!”

Andra Măruță

„La mulți ani, România! Azi merită să sărbătorim toți oamenii care ne fac să vrem să fim mai buni și toate locurile care ne fac să visăm. România este tot ce e mai bun în jurul nostru”. 

Andreea Esca

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Andreea Ioana (@andreeaesca)

„La mulți ani România!”

Alina Eremia

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Alina Eremia (@alinaeremia)

„Muzica este una dintre cele mai frumoase și de neprețuit moșteniri. Muzica ne conectează, indiferent de distanță. La mulți ani, Romania!”

Smiley

„La mulți ani, România! La mulți ani, români! Îmi doresc pentru noi toți să trăim în iubire, nu în frică, să ne prețuim mai mult, să ne respectăm și să avem mai mult curaj. Și foarte important să nu uităm niciodată de unde am plecat, oriunde ne duc drumurile vieții!”

Andreea Mantea

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от AndreeaMantea (@andreeamantea)

„Cea mai tare zi. La mulți ani, România!” 

Elena Gheorghe

„Draga mea țară, m-aș fi putut rezuma la un simplu „La mulți ani, România!”, dar nu aș fi fost sinceră, așa că am ales să-ți spun ce simt cu adevărat. Aș minți să-ți spun că te iubesc așa cum ești. Aș minți să-ți spun că mi-e bine aici când văd că sistemul sanitar e depășit încă dinaintea pandemiei, aș minți să-ți spun că sunt fericită aici, când văd că deși ai fost înzestrată cu: mare, munte, dealuri, câmpii, pământ roditor ele nu-s valorificate, ba din contra am ajuns să alegem să mergem în alte țări, deși ele nu-s poate la fel de frumoase, dar au condiții. Am ajuns să exportăm tot ce avem mai bun și să ne mulțumim cu alimente și lucruri de calitate, aș minți să-ți spun că sunt mulțumită când văd că ai noștri copii nu au parte toți de educație aleasă, de școli, în unele nici măcar în 2021 nu există grup sanitar în interior, ce să mai vorbim de acces la școala online. Aș minți să-ți spun că-s mândră de tot ce se întâmplă aici în țara mea, dar în același timp îmi dau seama că vina nu e la tine, vina nu e a ta, vina e la noi, cei care trăim aici, pentru că omul sfințește locul, noi suntem cei care te putem înfrumuseța sau urâți. În speranța că vom reuși să schimbăm în bine lucrurile care nu funcționează, încerc să-mi canalizez atenția astăzi, de ziua ta, de ziua noastră, pe ce a mai rămas frumos, bun și drag. La mulți ani României frumoase, bune și dragi. La mulți ani oamenilor care sfințesc acest pământ! Va iubesc!”

Cătălin Măruță

„La mulți ani, România! Avem atâtea motive să iubim acest loc pe care îl numim „acasă”, încât azi vă invit să fiți optimiști și să sărbătorim! Să nu uităm: noi facem locul mai bun, zi de zi, faptă cu faptă!”

La mulți ani România!