Alex este un tânăr din capitală care a trecut recent prin experința infectării cu noul tip de virus. A luat virusul de la un coleg de muncă. Acesta la rândul lui s-a îmbolnăvit de la mama sa, care este medic. Inițal, colegul lui Alex a anunțat că va lipsi câteva zile de la muncă, pentru că a suferit o toxiinfecție alimentară. Peste două zile, însă, a fost internat la spitalul „Toma Ciorbă” din capitală, fiind diagonosticat cu COVID-19, iar mai târziu, conectat chiar și la aparatul respirator, notează Agora.

La aflarea veștii, colegii de departament au decis să meargă să facă și ei testul la COVID și cel pentru anticorpi. Printre ei s-a numărat și Alex.

„Din 15 persoane, jumătate au ieșit cu testul pozitiv, inclusiv și eu. Cel de anticorpi, la toți, a ieșit negativ. Ne-am autoizolat. Între timp, unora a început să le apară primele simptome. Unii aveau febră 37, 38 și dureri de cap, alții și-au pierdut gustul sau mirosul. Apropo, în cazul multora încă nu a revenit”, spune tânărul.

Sursă: Agora.md

Sursă: Agora.md

Deși știa că e COVID pozitiv, lui Alex i se părea straniu că nu avea și alte simptome decât febra 37, dar și pe ea o pune pe seama emoțiilor prin care a trecut. După obținerea testului, și-a sunat medicul de familie care l-a rugat insistent să respecte normele de autoizolare și să sune la ambulanță în cazul în care starea sa de sănătate se agravează. A fost singurul norocos dintre colegii săi, care a suferit o formă ușoară de infecție. Restul colegilor s-au tratat la domiciliu cu paracetamol, antivirale și foarte mult ceai fierbinte.

Alex povestește cu umor despre cum decurgeau zilele de autozilorare: trezirea aproape de orele amiezii, mâncat, duș, lectură și vizionare de filme.

În toată perioada de izolare a fost ajutat de iubita lui care îi aducea alimente cât să îi ajungă pentru două, trei zile.

După 14 zile de izolare a repetat testul, care a ieșit negativ. A aflat despre rezultat de la medicul de familie. Chiar și așa, a trebuit să mai stea încă două săptămâni în autoizolare.

Când este întrebat ce va face după ce iese din izolare, Alex spune că va merge în satul de baștină, ca să-și vadă tatăl.

„Într-o oarecare măsură, îmi pare bine că există acest virus. E timpul ca natura să se răzbune pentru daunele ce i le-am adus. Vremuri frumoase ne așteaptă, va fi vesel”, spune zâmbind tânărul.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 16.613 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1.222 în Transnistria. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 9.594.

* Text: Aina Rozîpalivanov, studentă SSAJ