Chiar și cuplurile foarte echilibrate au momentele lor de neînțelegere. Dar, esențial în relația acestora este cum abordează un conflict! Vezi mai jos „metoda” lor de a se certa. 

Cum se ceartă cuplurile fericite? Simplu și la obiect, fără discuții inutile! Un studiu recent arată toate relațiile amoroase sănătoase sunt presărate cu ocazionale contraziceri și probleme.

Cu toate acestea, absolut toate au același mecanism de a se certa și de a depăși situațiile neplăcute. Partenerii se ceartă doar pe teme clare, ușor de discutat și de rezolvat.

Cuplurile fericite au o abordare orientată spre soluții atunci când se ceartă. Acest lucru se poate observa și prin prisma temelor pe baza cărora izbucnesc conflictele”, spune cercetătoarea Amy Rauer.

Studiul de față a fost efectuat pe cupluri între 30 și 70 de ani. Aceste persoane s-au autodefinit drept fericite în relația pe care o au. Aceștia au fost întrebați care sunt cele mai rare, dar și cele mai dese teme de la care pleacă certurile lor.

Se pare motivele principale de ceartă sunt responsabilitățile casnice, petrecerea timpului liber, banii și comunicarea. În cealaltă extremă se afla gelozia, religia și familia. Acestea sunt teme complexe, despre care cuplurile fericite prefera vorbească în alt context.

„Pentru o relație fericită pe termen lung, se pare este important stabiliți care probleme pot fi rezolvate rapid, chiar și printr-o ceartă aprinsă, și care subiecte merită lăsate deoparte și trecute cu vederea.”

Cum se ceartă cuplurile fericite și ce poți prelua din practicile acestora

  1. În primul rând, ori de câte ori simți te enervezi și ești pe cale începi o ceartă, oprește-te. Respiră adânc! Întreabă-te dacă subiectul pe care tocmai îl deschizi ar putea ajunge la o concluzie favorabilă.
  2. De exemplu, dacă vrei îi reproșezi partenerului nu te ajută la curățenie, această ceartă ar putea avea un rezultat: planificarea unei rutine săptămânale, în care fiecare dintre voi va contribui în mod egal. În schimb, dacă urmează faci reproșuri cu privire la membrii familiei sale sau o trăsătură a sa pe care nu o agreezi, ar fi bine te gândești de două ori. Aceste lucruri nu se pot rezolva punctual și imediat, iar cearta nu ar face decât creeze tensiune între voi.
  3. Nu în ultimul rând, acceptă ideea nu vei putea schimba niciodată omul de lângă tine. Multe persoane au tendința de a se amăgi cu gânduri „nu îmi place acest lucru la el, dar îl voi schimba eu”. Complet fals! Dacă te afli într-o relație, ești în acel loc pentru ești dispusă îl accepți pe partener exact așa cum este, iar aceeași regulă e valabilă și viceversa.

SURSA: Andreearaicu.ro