Timpului de afară i se potrivesc perfect puloverele! Cred că ai început deja să le porți și tu, dar știi cum să le îngrijești ca să-ți servească mai mult timp? Vezi mai jos câteva recomandări care o să le prelungească viața puloverelor tale preferate.

Nu păstra puloverele pe umerașe

Chiar dacă ocupă mai puțin loc astfel, încearcă nu ții puloverele pe umerașe. Țesătura se va lărgi în timp, iar puloverul tău preferat nu va mai arăta la fel de bine atunci când îl porți.

Mai degrabă, împacheteazăți puloverele după ce le speli și le usuci, apoi ține-le în dulap, pe rafturi sau în sertare. Astfel, hainele vor avea aceeași formă și nu se vor lărgi, chiar și după mai multe purtări și spălări.

Întoarce firele agățate în interior

Dacă observi un fir de material agățat, nu îl tăia și nu trage de el sub nicio formă! Acest lucru nu va face decât declanșeze o deteriorare inevitabilă, în lanț.

În schimb, ia un ac și, cu mare atenție și răbdare, prinde firul ieșit la suprafață și trage-l înapoi în interior. Nu aplica foarte multă presiune, ci doar direcționează firul înapoi la locul lui.

Spală puloverele conform indicațiilor de pe etichetă

În funcție de material, unele pulovere pot fi introduse în mașina de spălat rufe, în timp ce altele necesită curățare de mână. De aceea, chiar dacă ești tentată rupi și tai toate etichetele, este important reții cum trebuie ai grijă de fiecare pulover în parte.

Poți păstra eticheta interioară, pe care sunt inscripționate condițiile de spălare și uscare, iar dacă aceasta te deranjează, o poți tăia și poți salva informația într-un document. Orice ar fi, respectă indicațiile producătorului, pentru a te asigura puloverul tău va arăta minunat pe termen lung!

Redu numărul de spălări, purtând puloverele cu un top pe dedesubt

Cu cât speli mai des un pulover delicat, cu atât acesta se va largi, se va decolora sau își va pierde structura. Pentru a reduce numărul de spălări și uscări, poți recurge la un truc foarte simplu.

Poartă puloverele tale preferate peste un top basic, precum un tricou în nuanță similară sau o bluză cu mânecă lunga, din bumbac confortabil. De asemenea, poți purta pe sub pulover și o cămașă chic, a cărui guler completeze frumos look-ul final.

Astfel, vei putea purta puloverul de două sau chiar trei ori, înainte fie necesar îl speli.

Folosește un aparat special pentru îndepărtarea scamelor

Dacă nu deții încă un aparat pentru scame, este momentul îți cumperi unul. Este util pentru foarte multe haine și poate împrospăta aspectul oricărei piese vestimentare, de la colanți și hanorace, până la pulovere pretențioase.

Trece aparatul peste pulover, cu mișcări delicate, liniare, ținând țesătura dreaptă. Îndepărtează scamele și pune accentul pe zona coatelor, a mânecilor și a zonei din dreptul axilei. Vei obține un pulover nou-nouț, în doar câteva minute!

Sursa: AndreeaRaicu.ro