Dragi bărbați, dacă ați observat vreodată semeni bine îmbrăcați, cu siguranță v-ați gândit: „aș vrea să pot arăta și eu atât de bine”! Iată un secret: PUTEȚI.

Să te îmbraci bine nu e mare știință. Este adevărat, există multe reguli și trucuri de urmat, dar e ușor să înveți să te îmbraci bine fără să irosești timp sau să-ți depășești bugetul.

Cum să obții potrivirea perfectă

Îmbrăcămintea de cea mai înaltă calitate și cea mai scumpă nu va arăta bine dacă nu ți se potrivește. Poate arăta groaznic, de altfel. Fii atent la imaginea din oglindă. Neapărat ascultă sfaturile consultanților din magazin.

Prima regulă. Cunoaște-ți mărimile

Bărbații cumpără deseori costume prea mari, cu două dimensiuni chiar și pentru a evita această gafă spuneți-i/prezentați-i consultantului magazinului măsurătorile precise. Veți economisi ambii timp și energie.

A doua regulă. O potrivire corectă

Dacă îmbrăcămintea stă aproape de piele fără a împiedica mișcarea, atunci este probabil o potrivire bună/corectă. Pantalonii pot fi puțin mai largi decât cămașa, dar nu-i lăsa să devină prea largi.

A treia regulă. Adu-ți pantofii

Când mergi să cumperi o pereche de pantaloni, adu-ți și pantofii sau încălțămintea cu care să încerci/măsori noua achiziție. Vei putea măsura cu exactitate lungimea pantalonului în locul în care acesta cade pe pantof.

Modul în care hainele tale se așează pe corp spune mult despre aspectul lor dar și al tău per general

Cămăși: Gulerul este prea strâns dacă acesta se rotește odată cu capul. Manșetele ar trebui să se extindă chiar deasupra osului încheieturii,  să aibă o lărgime ușoară și o senzație că porți ceas. Mânecile nu trebuie să fie atât de strânse încât să-ți expună musculatura brațului, dar nici să nu fie prea largi. Între timp, cămașa ar trebui să fie suficient de lungă încât să nu se dezlipească atunci când te îndoi sau faci alte mișcări naturale.

Pantaloni: Ar trebui să porți pantaloni care au o singură cută definită pe mijlocul piciorului. Vorbim aici de pantalonul clasic. Ar fi de dorit ca acesta să se potrivească confortabil aproape de picior, fără să se îndoaie.

Blugi: Alege blugi drepți de o textură mai subțire. Lungimea blugilor ar trebui să varieze în funcție de modul în care o să-i porți: simplu/drepți sau dacă intenționezi să-i manșetezi.

Jachete/sacouri: Cusăturile de la umăr ale unui sacou sau jachete ar trebui să se întindă pe marginea umărului pentru a reduce cantitatea de flambaj sau cute în timp ce brațele sunt în lateral. Jacheta nu trebuie să treacă peste piept (în care țesătura are o formă de „X”) sau peste umăr atunci când brațele sunt încrucișate. Mânecile ar trebui să acopere oasele încheieturii mâinii, în timp ce lungimea sacoului ar trebui să acopere fesele.

Cravata: Mulți bărbați își fixează cravata, ca și cum ar fi un laț, tăind astfel tot fluxul de sânge din zona gâtului. Ideea este că acest accesoriu ar trebui să stea confortabil sub guler fără a-l strânge. Lățimea nodului depinde de lățimea gulerului – un guler mai larg necesită un nod mai larg și invers. Acordați întotdeauna atenție și lungimii cravatei: partea inferioară a acestuia ar trebui să ajungă la centrul centurii când stați drept.

Revenim în alte articole cu sfaturi utile despre vestimentația masculină.

Distribuie articolul: