Weekendul este cea mai așteptată parte a săptămânii, nu-i așa? Cu toate acestea mulți nu știu ce să facă în aceste zile și în loc de energie ei primesc mai multă oboseală. 

De asemenea, multe dintre noi încearcă să înghesuie în două zile o mulțime de lucruri ce nu pot fi făcute de luni până vineri. De cele mai multe ori, nu reușim să facem nici măcar jumătate din ce ne-am propus, iar seara de duminică vine cu frustrare și dezamăgire.

Daca te regăsești și tu în dinamica de mai sus, probabil te întrebi cum să-ți organizezi weekendul astfel încât să nu simți că l-ai ratat de fiecare dată. Uite că în acest material noi îți spunem cinci pași care cu siguranță te vor ajuta! 

Cum să-ți organizezi weekendul eficient: iată câteva idei pentru a combina utilul cu plăcutul

Asociază fiecare task cu o activitate care îți face plăcere

Foto: nataliadabija

Desi ti-ai dori să faci doar ce ai chef în fiecare weekend, întotdeauna apar sarcini care trebuie să fie rezolvate. Curățenie, cumpărături, drumuri prin oraș, programări la medic și în alte locuri în care nu poți ajunge în timpul săptămânii. Pentru a nu simți că irosești sămbăta și duminica, încearca să asociezi fiecarui task cu o activitate pe care cu adevărat o dorești.  Dormi exact atât cât simți nevoia

Unii spun că somnul este pentru cei leneși, însă nu trebuie să te ghidezi niciodată după aceasta zicală. Somnul este extrem de important, așa că nu este nevoie să te simți vinovată pentru că dormi, în loc să faci ceva în fiecare secundă de weekend. Așadar, dacă simți nevoia să rămâi în pat până la ora 10, fă-o fără remușcări. 

Mergi la cumpărături sâmbăta dimineață

Potrivit andreearaicu.ro, majoritatea oamenilor lăsa cumpărăturile pentru săptămâna următoare pe ultima sută de metri. Drept urmare, toate supermarketurile se aglomerează îngrozitor duminica dupa-amiază.

Pentru a evita mulțimile și, totodată, pentru a scăpa rapid de un task neplăcut, fă-ți un obicei din a merge sâmbăta dimineața la cumparaturi. După ce vei bifa acest task de pe lista, vei constata că te simți excelent. În plus, te vei putea concentra pe ceea ce-ți place

Schimbă pijamaua cu alte haine chiar după ce te trezești

Este normal să ai dimineți leneșe, după o săptămână întreagă de trezit devreme. Dacă vrei să rămâi mai mult în pat, ești liber/ă să o faci. Totuși, când te dai jos, asigură-te că schimbi imediat pijamaua care te-ndeamnă la și mai multă leneveală cu haine de casă. 

Iată ce poți să mai faci: 

Foto: foodstory.ro

  1. Cheamă-ți prietenii la un joc de cărti, Monopoly sau orice alt tip de activitate de grup.
  2. Dansează la tine în cameră. Da, ai citit bine! Fie că ai descoperit o piesă nouă, sau ai ceva de făcut prin casă, mișcă-te câteva minute, zâmbește și simte-te bine.
  3. Dacă ai o cameră foto, mergi și pozează un peisaj la întâmplare, un eveniment, joacă-te cu unghiuri și lumini. Apoi uită-te la rezultate!
  4. Mergi cu bicicleta, rolele, sau orice alt echipament sportiv pe care îl deții.
  5. Răsfața-te acasă cu un tratament de păr, o pedichiură sau manichiură, sau orice alt procedeu benefic pentru pielea și părul tău.
  6. Citește ceva nou, nu neapărat o carte – despre o civilizație pe care nu ai studiat-o, un subiect de știință.
  7. Mergi la o expozitie gratuită sau orice eveniment cu acces deschis publicului.
  8. Mergi la un picnic!
  9. Citește cărți de dezvoltare personală.

În final, cel mai bun lucru pe care-l poți face este să renunți la acea listă intimidantă pe care o faci în fiecare săptămână. Nu toate activitățile sunt strict necesare în doar două zile libere. Stabilește-ți prioritățile și dă-ți voie să faci totul în ritmul tău!

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: