Psihologa Sanda Diviricean, care este trainer pentru dezvoltarea personală, a oferit urmăritorilor ei de pe Instagram, sfaturi prețioase despre cum să aducem echilibru în viața noastră și să ne descoperim și împăcăm cu noi înșine.

Iată care sunt cele 7 sfaturi oferită de psihologă:

Primul pas către tine vine adesea odată cu un stres sau o criză. Ceva se întâmplă în viața ta, ceva ce te zdruncină din rădăcini. Fie o pierdere, fie o trădare, fie o situație din care nu vezi ieșire. Mulți așa o și descriu, ca pe un tunel fără lumină. Dar acest întuneric nu este unul prăpăstios (dacă nu te complaci în el desigur). Este primul „clopoțel” care te face să te întrebi „De ce mi se întâmplă mie asta?”, „Ce aș putea să fac ca să mă simt fericită?”. Când îți pui aceste întrebări pornești pe calea descoperirii de sine.


Al doilea pas este unul plin de durere pentru că trebuie să recunoști că ceea ce ai făcut până acum, aceea în ce ai investit timp și energie, s-ar putea să fi fost chiar ceea ce te face nefericită. De multe ori femeile nu pot renunța la o relație toxică, de exemplu, pentru că și-au construit prea multe așteptări, au investit ani în acea relație ( poate fi o relație cu cineva extrem de apropiat – mama sau soțul ) și e greu să spui „A venit timpul să ies dintr-o relație în care mă simt nefericită” sau „A venit timpul să plec din acest loc”, „A venit timpul să-mi iau viața în mâini și să devin stăpână pe ea”. Din păcate drumul către tine foarte rar poate ocoli această etapă, în care trebuie iei decizi de a te alege pe tine.

Al treilea pas te va duce către oamenii potriviți. Aceștia pot fi oameni care au parcurs deja această cale și te pot susține, oameni care se află la aceeași etapă ca și tine și vă puteți susține reciproc, oameni diferiți decât cei cu care ai fost obișnuit/ă. Vei întâlni oamenii tăi.

Al patrulea pas este conștientizarea că tu ești responsabilă pentru tot ce a fost și este în viața ta. Este momentul când te uiți cu recunoștință în trecut, îi mulțumești pentru lecții, pentru experiența pe care ți-a oferit-o și lași totul acolo, în trecut. Fără regrete și sentimente de vină, fără pretenții și resentimente. Ce a fost, a fost. Ce a fost te-a adus până în acest punct în care ai pornit pe calea pentru a afla cine ești și ce potențial ai.


Al cincilea pas este un lucru intens pentru a te ancora în noua ta realitate. Este etapa în care trebuie mereu să faci ceva pentru tine, mai exact pentru corpul, mintea și sufletul tău, pentru a le menține în echilibru. Pentru asta există nenumărate tehnici, practici, afirmații, care trebuie să devină parte din rutina ta zilnică.

Al șaselea pas. Nu poți să mergi către tine într-un ritm alert și într-un mediu stresant. Pentru a te conecta cu tine, ai nevoie de pauze, de momente de liniște. Acestea pot fi mici călătorii în afara zonei în care te afli, plimbări în natură, în singurătate. Meditațiile sunt cel mai accesibil și mai natural mod de a te retrage în spațiul tău. Doar închizând ochii sau separându-te într-o cameră liniștită, poți rămâne tu cu tine. Nu este un timp în care nu faci nimic, este timpul în care faci cunoștință cu tine.

Pasul șapte. Cum mergi spre tine, este la fel foarte important. Să mergi fără a te critica și a te judeca, ci cu blândețe, compasiune și dragoste față de cine ești. Ești o ființă creată de Dumnezeu pentru iubire și fericire. Manifestă la fiecare pas ființa din tine. Dacă faci asta cu încredere, tot acest parcurs va fi mult mai ușor, pentru că nu vei fi niciodată singură. Puterea divină îți va fi alături și te va ghida spre tine, spre acasă.

Citește și: Sanda Diviricean, cu un set de îndrumări pentru adulții care, în copilărie, au avut parte de o educație toxică (Video)

Foto: Instagram/ Sanda Diviricean