Copiii sunt întotdeauna un motiv special pentru care mamele să fie fericite. Cu toate acestea, copleșite de îngrijirea lor și de treburile casnice, multe femei uită nu doar să aibă grijă de ele însele, ci și despre autodezvoltare și propriile lor visuri. Modelul și bloggerița Sasha Kabaeva a dezvăluit 4 secrete ale celor mai „ocupate” mame, care reușesc nu numai să își crească copiii, dar și să aibă grijă de ele și dezvoltarea lor personală.

Foto: instagram/sashakabaeva

Realizează că copiii nu sunt centrul universului

Da, este greu de înțeles și acceptat, dar tu însuți ar trebui să fii mereu pe primul loc în viața ta. Dacă ai copii nu înseamnă că trebuie să uiți de dezvoltarea ta. Dimpotrivă, lasă-ți copiii să vadă ce mamă minunată au. Ar trebui să fii un exemplu de urmat. De aceea conștientizarea este mereu pe primul loc. Etapa în care nu se depune prea mult efort, pare doar a fi cea mai simplă. 

Managementul eficient al timpului

Nu trebuie să uiți de programul tău, indiferent că ești în timpul concediului de îngrijire a copilului, în viața de familie, sau la locul de muncă. Respectarea planului îți crește eficiența și, prin urmare, îți îmbunătățește moralul și starea emoțională. Împreună cu copiii, desigur, situația devine mai complicată. Nimeni nu poate răspunde exact câte ore ar trebui petrecute cu copilul. Fă o listă cu lucrurile pe care trebuie să le faci personal astăzi, pentru a te simți confortabil. Apoi aranjează-le la timp și dedică orele rămase copilului. Reține că, o mamă fericită înseamnă un copil fericit.

Sex, sport, rock and roll

Cine a spus că odată cu apariția copiilor, ar trebui să uităm de divertisment? Dar, totuși o astfel de atitudine este întâlnită în mod regulat. Majoritatea mamelor încă mai cred că timpul cu un bebeluș este cel mai valoros lucru pe care ni-l putem oferi lui și nouă. Dar dacă vrei să mergi la golf cu soțul tău, să stai pe sfoară sau să înveți limba italiană? Stereotipurile ar trebui alungate și adăugate mai multe culori vieții personale (cu și fără soți). Continuă să practici hobby-urile preferate, continuă să faci sport pentru sănătatea și mintea ta, discută cu prietenii și călătorește. 

Vizitează clubul „Prieteni fără copii”

Să nu uităm că odată cu apariția copiilor, conversațiile noastre se rezumă în cele mai multe cazuri la maternitate, sănătate și nutriție. Într-o seară petrecută alături de mămici vei observa că subiectele de discuții s-au terminat deja și este prea devreme să te întorci acasă. În astfel de cazuri, întotdeauna să ai legături cât mai dese, cu prietenele și prietenii care încă nu au devenit părinți. După ce vorbești cu ele cel puțin câteva minute, îți vei aminti de viața ta „de până” și, poate, vei putea găsi răspunsuri la întrebările tale interioare. Prietenii te vor inspira să fii mai activă, te vor distrage de la treburile casnice și, poate, chiar te vor inspira. 

Foto: frauwow.com/

Sursa: popcake.tv

Distribuie articolul: