Educația calitativă a copilului este poate una dintre cele mai responsabile sarcini ale părintelui. În articolul ce urmează, vom aborda în mod special educația băieților, și, mai cu seamă frazele utilizate de către părinți care-i pot marca pe viață.

Pe pagina de Facebook „Vlogul unei mame feministe”, Alina Andronache a abordat una dintre cele mai actuale teme atunci când este vorba despre educația pe care le-o oferim băieților. Astfel, Alina a menționt în filmulețul ei câteva fraze de care ar fi bine să uităm atunci când ne adresăm băieților.

Astfel de fraze precum „Nu mai plânge”; „Ce plângi ca o fată”; „Băieții nu plâng”„Bărbații sunt puternici”; „Fii bărbat”; „Încetează să te mai comporți ca o fată”; „Ai văzut cum sunt copii a lui cutare”, lista poate continua mult, dar anume astea sunt frazele care de cele mai dese ori au tendința de a crește băieții cu stereotipuri masculine.

Vezi mai jos cum din dragostea de a crește băieți puternici, părinții adesea ajung să crească bărbați frustrați, complexați și violenți.

Acum că știi care sunt aceste fraze, încearcă să le eviți pe viitor, pentru început ar putea să-ți fie mai dificil, dar suntem siguri că dorința de a crește un bărbat lipsit de complexe și frustrări te va ajuta să înregistrezi succese considerabile.

Sursa video: Facebook