Dacă până acum ne plângeam de zilele ploioase iată că a venit momentul și soarelui mult așteptat, doar că parcă ne-a luat prea pe nepregătite. Zilele acestea am avut parte de temperaturi caniculare. Atmosfera sufocantă este destul de greu de suportat. Noi am selectat câteva sfaturi pentru ați face zielele caniculare un pic mai ușoare. 

1. Verificaţi funcţionarea corectă a sistemului de aer condiţionat.

2.Izolaţi ferestrele. Montaţi temporar, între ferestre şi perdele, un sistem de reflectare a căldurii (exemplu: folie de aluminiu).

3. Acoperiţi ferestrele în care bate soarele dimineaţa sau după amiaza cu draperii, jaluzele, obloane. Acestea pot reduce căldura în casă cu până la 80%.

Dacă deja s-a instalat canicula, trebuie să se ţină cont de următoarele reguli:

4. Rămâneţi în casă şi limitaţi expunerea la soare. Ideal ar fi să locuiţi la etaje inferioare în cazul în care nu aveţi sistem de aer condiţionat. Petreceţi-vă cea mai mare parte a zilelor călduroase în clădiri publice precum biblioteci, şcoli, teatre, centre comerciale, etc

5. Mâncaţi regulat, echilibrat şi uşor. Evitaţi utilizarea sării.

6. Beţi multă apă.

7. Persoanele care au epilepsie, suferă de inimă, rinichi sau ficat au restricţionare privind utilizarea lichidelor ori au probleme de reţinere a lichidelor trebuie să consulte un medic înainte de a creşte aportul acestora.

8. Limitaţi consumul de băuturi alcoolice.

9. Purtaţi haine uşoare, răcoroase, colorate deschis care acoperă cat mai mult pielea. Protejaţi-vă faţa şi capul purtând o pălărie cu boruri largi.

10. Nu lăsaţi niciodată copiii sau animalele singure în autovehicule închise.

11. Evitaţi muncile extenuante în partea cea mai călduroasă a zilei.

12. Utilizaţi un sistem de contact permanent cu o altă persoană şi luaţi pauze frecvente.

13. Luaţi suplimente. Magneziul şi potasiul sunt minerale vitale pe timp de caniculă. Specialiştii spun că atât cei care au probleme cu inima, cât şi cei sănătoşi să consume alimente bogate în magneziu şi potasiu deoarece lipsa acestor două minerale poate duce la tulburări cardiace. Medicii recomandă ca atunci când sunt 40 de grade afară un organism sănătos care transpiră excesiv poate să ia suplimente pe bază de potasiu şi magneziu.

Sursa: click.ro

Distribuie articolul: