Socializarea copiilor făcută corect și de la o vârstă timpurie, este elementul care-l va integra pe viitor mult mai ușor în comunități de copii, dar și în societate. Nu vorbim de o rupere dramatică din brațele mamei, ci o adaptare copilului la grădiniță, treptat, cu multă răbdare din partea mamei. Dacă vârsta prea mică a copilului nu-ți permite să-l dai la grădiniță și dacă nu ai un ajutor pentru momentele când trebuie să ieși din casă, iată unde trebuie să apelezi pentru ajutor.

„AVI Centru” a fost creat exact pentru așa necesități ale mămicilor și pentru a împlini celebrul dicton american – „happy wife, happy life”. Este bine ca micuțul să fie lăsat în ambianță străină (fără mamă) pentru timp scurt, în care el reușește să fie captat de anturaj, datorită curiozității lui înnăscute.

Trebuie să realizezi că anume așa se întâmplă. După ce copilul realizează care este scopul acestor vizite scurte, va face isterie (nu în toate cazurile), iar apoi apare convingerea că aici el vine doar pentru a se juca, învața lucruri noi, face cunoștință cu alți copilași (ceea ce micuții adoră). Această activitate este pentru un termen de 2-3 ore, după care el o întâlnește pe mămica sa cu brațele deshise.


„În centru avem specialist cu studii în psiho-pedagogie, arte plastice și care cunoaște trei limbi: rusă, română și engleză. Acești specialiști au fost aleși după suflet și energie și testați pe propriii copii. Micuții vin cu drag la noi și foarte des nu vor să plece acasă, iar acesta este cel mai de preț indice care ne spune că ne facem lucrul bine și din suflet. Copilul capătă independență, nu mai are frica de a rămâne fără mamă, iar beneficiile ar putea continua. Mama câștigă 2-3 ore libere pe zi pentru a putea rezolva anumite probleme în mod individual”, explică fondatoarea centrului.

Vârsta potrivită pentru începerea socializării – 1an+


Priorități:

  • copilul mai ușor se sustrage de la lipsa mamei și mai ușor este captivat de micile minuni care se întâmplă în jurul lui.
  • el începe comunicarea cu semenii lui și absoarbe tot ceea ce i se arată;
  • își dezvoltă comunicarea, și avem dovezi: copilul începe comunicarea verbală foarte evident, în fiecare zi el rostește silabe și cuvinte noi (chiar dacă acasă refuză să o facă)
  • învață să fie independent în micile sale necesități (apa, gustări, WC…)
  • face cunoștință cu lumea artei și a limbilor străine (căci centrul nostru se axează pe transmiterea unor cunoștințe de bază a limbii engleze și pictură, desen, aplicații, ceea ce contribuie la o dezvoltare armonioasă a copilului încă din perioadă antepreșcolară);

  • nu facem diferență dintre vorbitorii de limbă rusă și română, deci copilul deja le înțelege și asimilează pe ambele);
  • centrul nostru dispune de sală de creație și sală de joacă, fără uși, ceea nu limitează copilul în acțiuni și el de mic copil are posibilitatea de a alege individual cu ce vrea să se ocupe, fără a fi obligat la anumite activități.

Pentru a va convinge de aceste beneficii, sunteți invitați în Centrul AVI, pe strada Mircea cel Bătrîn 39 (intrarea din partea Neokinetica). Pentru mai multe detalii – 076090160

Caută grupul: Mamica liniștită – familie fericită! unde ne putem îndruma și ajuta reciproc.

P

Distribuie articolul: