Să gătești cu buget restrâns nu presupune să mănânci doar paste, orez sau cartofi prăjiți. Ai nevoie de puțin chef de gătit, puțină creativitate și rețetele potrivite astfel încât să te bucuri de mâncăruri delicioase, ca la restaurant. Iată cum prepari acasă deliciile de care nu te poți lipsi.

1. Crutoane
În loc să le cumperi de la magazin, le poți face acasă, în mai puțin de 30 de minute, gratis! Ai nevoie doar de pâine, pe care oricum o ai în casă. Metodă de preparare este extrem de simplă: tai pâinea în cubulețe pe care le stropești cu ulei de măsline, le ungi cu puțin usturoi zdrobit și le condimentezi, apoi le pui la cuptor până devin crocante.

2. Caramel
Varianta la sticlă sau cutie, cu aditivi și coloranți, nu îți va oferi niciodată savoarea intensă și gustul bun al sosului de caramel preparat cu mâna ta. Nu îți trebuie deprinderi de bucătar profesionit că să îl poți face ca la carte. Sosul de caramel e la îndemână oricui.

3. Bulion de pui și de legume
Este, probabil, unul din cele mai simple lucruri pe care le poți face în bucătăria ta. Trebuie doar să pui la fiert pui, respectiv legume. Zeama aromată pe care o obții la tine acasă este mult mai aromată și mai sănătoasă decât cea din comerț. În plus, este foarte ieftină.

4. Sos de roșii
Ca să faci acasă banalul sos de roșii pe care cei mai mulți preferă să îl cumpere, ai nevoie numai de roșii și condimente. Poți folosi banii economisiți pe un parmezan bun în schimb.

5. Lapte de migdale
Pentru cei care caută o variantă vegetală pentru lapte, este cea mai gustoasă opțiune. Sunt necesare 3 ingrediente: migdale, apa și miere sau sirop de arțar.

SURSA